Γρήγορη μετάβαση

Επίσκεψη εργασίας αντιπροσωπείας του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

Σχετικά Θέατρα

Αντιπροσωπεία του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», αποτελούμενη από τους κ.κ. Σταύρο Μπένο, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Μπέττυ Χατζηνικολάου, νομικό, μέλος του Σωματείου και εμπειρογνώμονα σε θέματα Τουρισμού, Γιάννη Ζηρίνη, Ηλεκτρολόγο-Μηχανολόγο, μέλος του Σωματείου και εμπειρογνώμονα σε Θέματα Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Πόρων πραγματοποίησαν επίσκεψη εργασίας στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου από Δευτέρα 20 έως και Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», το οποίο συνιστά πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.) του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (Π.Ε.Π.) Ηπείρου 2014 – 2020 και υλοποιείται με χρηματοδότηση, ύψους 37 εκ. ευρώ.

Αρχικά, η ομάδα επισκέφθηκε τους πέντε αρχαιολογικούς χώρους που θα αποτελούν τους βασικούς κόμβους της διαδρομής της Ηπείρου, δηλαδή τη Νικόπολη, τη Δωδώνη, την Κασσώπη, τα Γίτανα και την Αμβρακία. Η αποκατάσταση των αρχαίων θεάτρων της Νικόπολης, της Κασσώπης και των Γιτάνων έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ γίνεται πυρετώδης προετοιμασία για να αρχίσουν οι εργασίες και στα θέατρα της Δωδώνης και της Αμβρακίας. Κατά την επίσκεψη η ομάδα συναντήθηκε με όλους τους αρμόδιους φορείς και ενημερώθηκε για την πρόοδο των έργων. Πιο συγκεκριμένα συναντήθηκε με τους: Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας, κ. Στράτο Ιωάννου, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, κ. Θωμά Πιτούλη, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας, κ. Βασίλειο Ψαθά, Δήμαρχο Άρτας, κ. Χρήστο Τσιρογιάννη, Δήμαρχο Φιλιατών, κ. Σπύρο Παππά, Δήμαρχο Πρεβέζης, κ. Χρήστο Μπαΐλη, Δήμαρχο Δωδώνης, κ. Χρήστο Ντακαλέτση, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρεβέζης, κ. Ανθή Αγγέλη, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας, κ. Βαρβάρα Παπαδοπούλου, Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, κ. Κωνσταντίνο Σουέρεφ, Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, κ. Γιάννη Χουλιαρά, αλλά και με όλους όσους εργάζονται για την αποκατάσταση των σπουδαίων αυτών μνημείων.

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου συνάντηση μεταξύ της αντιπροσωπείας του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και των: Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, της Αντιπεριφερειάρχου Π.Ε. Ιωαννίνων, κ. Τατιάνας Καλογιάννης, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου, του προέδρου της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε., κ. Ντέτσικα Κωνσταντίνου και της διευθύνουσας συμβούλου της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε., κ Ελένης Ρόκου. Ακολούθησε συνάντηση με την Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης (ΕΥΔ) Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ηπείρου, κ. Εύη Παπανικολάου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που ακολούθησε ανακοινώθηκε ότι τον Οκτώβρη του 2018 θα πραγματοποιηθεί το Launch event (εκδήλωση εκκίνησης) της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, προκειμένου να παρουσιαστεί επίσημα στην τουριστική αγορά και τους πολίτες το παραπάνω προϊόν πολιτιστικού τουρισμού. Μέχρι τότε θα βρίσκονται σε εξέλιξη όλα τα έργα της διαδρομής: οι υποδομές των αρχαιολογικών χώρων (σημάνσεις, προσβασιμότητα μνημείων, εργασίες αποκατάστασής τους), το marketing και οι δράσεις προβολής της διαδρομής, οι ψηφιακές εφαρμογές, ο σχηματισμός του πρώτου cluster των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, καθώς και η οργάνωση του φορέα λειτουργίας της διαδρομής.

Δείτε παρακάτω φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη εργασίας στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

 • Συνάντηση εργασίας στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων.
 • Το αρχαίο θέατρο Γιτάνων. Οι εργασίες αποκατάστασης προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς.
 • Το αρχαίο θέατρο Γιτάνων
 • Το αρχαίο θέατρο Γιτάνων. Ένας από τους πέντε αρχαιολογικούς χώρους που θα αποτελεί βασικό κόμβο της διαδρομής της Ηπείρου.
 • Άποψη του εργοταξίου στο αρχαίο θέατρο των Γιτάνων.
 • Το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης
 • Το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης
 • Το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης
 • Στιγμιότυπο από την επίσκεψη εργασίας στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης
 • Το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης
 • Το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης
 • Στιγμιότυπο από τη συνάντηση εργασίας στο αρχαίο θέατρο της Κασσώπης.
 • Μικρό θέατρο Αμβρακίας: από αριστερά διακρίνονται οι κ.κ. Γιώργος Ρήγινος, τέως Έφορος Αρχαιοτήτων, Βαρβάρα Παπαδοπούλου, Προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας και Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».
 • Το μικρό θέατρο Αμβρακίας
 • Το ρωμαϊκό θέατρο της Νικόπολης
 • Το ρωμαϊκό θέατρο της Νικόπολης
 • Το ρωμαϊκό θέατρο της Νικόπολης
 • Το ρωμαϊκό θέατρο της Νικόπολης. Άποψη του εργοταξίου.
 • Άποψη του εργοταξίου στο ρωμαϊκό θέατρο της Νικόπολης. Η πρόσφατη εργασία αποκάλυψης της βόρειας εισόδου προς το κοίλο, που διέθετε καμαροσκεπή διάδρομο (vomitorium).
 • Στιγμιότυπο από τη συνάντηση εργασίας στο ρωμαϊκό θέατρο της Νικόπολης

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε και τα σχετικά δελτία τύπου:

Η σύνδεση των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου με την πραγματική οικονομία, ο επόμενος στόχος Περιφέρειας και «Διαζώματος» -php.gov.gr

Η σύνδεση των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου με την πραγματική οικονομία, ο επόμενος στόχος Περιφέρειας και «Διαζώματος»-thespro.gr

Μικρό θέατρο Αρχαίας Αμβρακίας και Διαδρομή Σύνδεσης των Αρχαιολογικών Χώρων στην Άρτα συζήτησαν Δήμαρχος Αρταίων και Πρόεδρος του «Διαζώματος» – arta.gr

Πρόοδος στις εργασίες των αρχαίων Θεάτρων Πρέβεζας – ert.gr

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα σε αρχαιολογικούς χώρους της Πρέβεζας-epirus-tv-news.gr

Σε εξέλιξη τα έργα στους αρχαιολογικούς χώρους-epiruspost.gr

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου»-Συνέντευξη Γιώργος Γκόντζος (you tube)