Γρήγορη μετάβαση

Στις 12 Ιουλίου η 1η συνεδρίαση του Συμβουλίου των Φορέων της Πολιτιστικής Διαδρομής της Ηπείρου

Σχετικά Θέατρα

Η 1η συνεδρίαση του Συμβουλίου Φορέων της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Ιουλίου και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στα Ιωάννινα, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού, κ. Λυδίας Κονιόρδου.

Στην 1η πανηγυρική συνεδρίαση θα γίνει και η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Tο Συμβούλιο Φορέων το οποίο συστάθηκε από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, έχει ως σκοπό να συνεπικουρεί το έργο της Πολιτιστικής Διαδρομής της Ηπείρου. Στο συμβούλιο που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η Περιφέρεια, αξιοποιώντας πόρους του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ηπείρου 2014-2019, συμμετέχουν η Περιφέρεια, οι Δήμοι, το Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ Ηπείρου, τα Επιμελητήρια, το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ»  και άλλοι φορείς.

Η «Πολιτιστική Διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου», είναι η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια βιώσιμης ανάπτυξης, που έχει επίκεντρο τα μνημεία και περιλαμβάνει τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, πέντε αρχαιολογικούς χώρους (Δωδώνης, Νικόπολης, Κασσώπης, Αμβρακίας και Γιτάνων), οχτώ αρχαίους χώρους θέασης, 344 χιλιόμετρα διαδρομής και 2.300 χρόνια ιστορίας.

Διαβάστε σχετικό δημοσίευμα στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

Παρουσία της Λυδίας Κονιόρδου η συνεδρίαση του Συμβουλίου Φορέων της Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου – epirusgate.blogspot.com

Epirus_New