Ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», Σταύρος Μπένος στην πολιτιστική εκπομπή MARTilena
Κέρκυρα: Συνάντηση Δημάρχου με τον Στ. Μπένο και το “Διάζωμα” για Φεστιβάλ Κέρκυρας και “Πόλις”
Επίσκεψη του Προέδρου του “Διαζώματος” Σταύρου Μπένου στην Ήπειρο
Πολιτισμός και Βιώσιμη Ανάπτυξη: Ο Δήμαρχος Αρταίων συζητά με τον Σταύρο Μπένο
Δελτίο τύπου: Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Μονεμβασίτη ”Μίκης Θεοδωράκης. Χρονολόγιο”
Πηγή: preveza.today.gr
Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στο κοινό , ανοίγοντας τις πύλες του το Ρωμαϊκό Θέατρο της Νικόπολης.
Ένα ξεχωριστό και πολύ όμορφο μνημείο, σπάνιας πολιτιστικής κληρονομιάς, δέχθηκε ξανά κοινό στα πλαίσια του Επιστημονικού Συμποσίου. Μνημείο που είχε να χρησιμοποιηθεί 1500 χρόνια και είναι συνδεδεμένο με την ακμή της Αρχαίας Νικόπολης .
Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν τόσο η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας κα. Αγγέλη, όσο και οι κ.κ. Μπένος , Ιωάννου, Ζάχος αλλά και ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Γεωργάκος και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης.
Η τελετή έναρξης του Συμποσίου ολοκληρώθηκε μελωδικά με την Καμεράτα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων , ενώ οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίζονται σήμερα Τρίτη στο αρχαιολογικό μουσείο της Νικόπολης και μπορείτε να τις παρακολουθήσετε δια ζώσης αλλά και διαδικτυακά.