To Evia Film Project επιστρέφει (20-24 Ιουνίου 2023)
H Επόμενη Μέρα – Στη Μαγνησία και στην Ελλάδα
«Οι μαθητές/τριες του ΔΣ Καλαβαρδών Ρόδου σάς γνωρίζουν την αρχαία Κάμειρο»
Εφορεία Αρχαιοτήρων Άρτας: Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές
Αποτελέσματα του διαγωνιστικού μέρους του Προγράμματος “Ακούμε τους Νέους”
Μάγεψε το βράδυ του Σαββάτου στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης ο Βιμ Μέρτενς με το πενταμελές σχήμα του. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας παρουσίασε τη σύνθεση «Dust of Truths», που αποτελεί το τελευταίο μέρος του μουσικού τριπτύχου Cran aux Oeufs (2015-2016). Πηγή έμπνευσης για τον Μέρτενς υπήρξε η μοναδική εμπειρία που βίωσε όταν έπαιξε σόλο πριν από τρία χρόνια στο μνημείο του Οκταβιανού Αύγουστου στη Νικόπολη.
Ο Βιμ Μέρτενς έχει δηλώσει πως η ναυμαχία του Ακτίου δεν ήταν απλά ένα κεφάλαιο στην Ρωμαϊκή εποχή, αλλά η αναμέτρηση δύο κόσμων που καθόρισε τη ροή της ιστορίας, κάτι που στάθηκε αφορμή να αποτυπώσει στη σύνθεσή του.
Η εκδήλωση στην Πρέβεζα διοργανώθηκε από τη μη κερδοσκοπική εταιρεία «Preveza Jazz Festival» και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Πρέβεζας.
Διαβάστε σχετικά δημοσιεύματα παρακάτω:
Μάγεψε το βράδυ του Σαββάτου στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης ο Βιμ Μέρτενς – ert.gr
Πρέβεζα: Καθἠλωσε το κοινό ο W.Mertens στο αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης -topikifoni.gr
Πρέβεζα: WIN MERTENS: Σκόνη μουσικής μαγείας, στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης – tomistinenimerosi.gr
Ο Βιμ Μέρτενς στην αρχαία Νικόπολη – kathimerini.gr
Ωδή στην Αρχαία Νικόπολη από τον Wim Mertens και το Ensemble του – culturenow.gr