Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο διαγωνιστικό μέρος του προγράμματος «Ακούμε τους Νέους 2025»
«ΕΒΡΟΣ-ΜΕΤΑ». Ξεκινά η υλοποίηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης του Έβρου
ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΤΑ: Επελέγη ο ανάδοχος για τον νέο μεγάλο οδικό άξονα Στροφυλιά – Ιστιαία
ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΤΑ: Ξεκίνησε η αναδάσωση με μαύρη πεύκη για το Νέο Δάσος στην περιοχή αρμοδιότητας του Δασαρχείου Λίμνης
Το Ίδρυμα Μποδοσάκη παρουσιάζει το Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνία των Πολιτών στην Ελλάδα
Κατά την περίοδο αναστολής λειτουργίας των σχολείων λόγω του κορονοϊού COVID-19 (Μάρτιος-Μάιος 2020) ζητήθηκε μέσα από την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική τάξη e-class από τους μαθητές της Α΄ Τάξης του 2ου ΓΕΛ Αχαρνών να εκπονήσουν – μεταξύ άλλων – μια εργασία για την πόλη των Αχαρνών στο πλαίσιο του μαθήματος της Αγγλικής Γλώσσας.
Ειδικότερα, η θεματολογία της συγκεκριμένης εργασίας αφορούσε την πόλη των Αχαρνών με ιδιαίτερη αναφορά στο αρχαίο θέατρο αυτής. Στόχος της εργασίας αυτής ήταν οι μαθητές να ξαναθυμηθούν το ένδοξο παρελθόν της πόλης τους και να ενημερωθούν μέσα από έρευνα σε προτεινόμενες ιστοσελίδες ελληνικού περιεχομένου – μεταξύ αυτών και τον ιστότοπο του Διαζώματος – σχετικά με το αρχαίο θέατρο και την πρόοδο των εργασιών αναφορικά με την πλήρη αποκατάστασή του καθώς και τις δυσκολίες που δυσχεραίνουν την αποκατάσταση αυτή. Στη συνέχεια οι μαθητές κλήθηκαν να συλλέξουν σχετικές πληροφορίες και να συντάξουν ένα δικό τους κείμενο με διαμεσολάβηση στην Αγγλική γλώσσα ώστε να μπορεί αυτό να διαβαστεί από ενδιαφερόμενους αναγνώστες σε όλο τον κόσμο. Μέσα από αυτό το κείμενο θα μπορούσαν να εκφράσουν την περηφάνια τους για την πόλη τους, να ενημερώσουν τους αναγνώστες για το αρχαίο θέατρο και τις προσπάθειες που γίνονται για την αποκατάστασή του και τέλος να παρακινήσουν οποιονδήποτε επιθυμεί να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο, να έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους του Διαζώματος.
Όλα αυτά σε θεωρητική βάση για την υλοποίηση της εργασίας στο μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας. Επισημάνθηκε όμως στους μαθητές ότι δυνητικά, θα μπορούσε να γίνει δημοσίευση της εργασίας τους εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούσαν. Παρατίθεται η εργασία της μαθήτριας Γαβρίδου Μαρίας, η οποία δήλωσε ότι επιθυμεί να δημοσιευτεί το κείμενό της, πιστεύοντας ακράδαντα ότι θα μπορούσε να συμβάλει με τον τρόπο αυτό στην προσπάθεια για την ανάδειξη του θεάτρου, αλλά και γενικότερα της πόλης των Αχαρνών, καθώς και στην πολιτισμική ευαισθητοποίηση των αναγνωστών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Εκπαιδευτικός ΠΕ06 – Αγγλικής Γλώσσας, 2ο ΓΕΛ Αχαρνών : Ζαρίφη Χριστίνα
Mπορείτε να διαβάσετε την εργασία για το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών, εδώ!