Ν. Φαρμάκης: «Πρωτοποριακή Χωρική Επένδυση η ‘Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού Αιτωλοακαρνανίας’»
«ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ» – Παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Λασκαράκη στον Ιανό
Καλαμάτα: Από την Ανασυγκρότηση στην Πρωτοπορία
Όταν η καινοτομία συναντά την αγάπη για τον τόπο: Η επιτυχία της Εβροφάρμα φωτίζει τον Έβρο
Να σας τα πούμε; Τα Διαζωματικά Κάλαντα και το Ημερολόγιο Εκδηλώσεων για το 2025
11 Aπριλίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 υπεγράφησαν στα γραφεία του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» τρεις συμβάσεις για την εκπόνηση της μελέτης με αντικείμενο την ψηφιακή στρατηγική για τον Πολιτισμό.
Η πρώτη σύμβαση είναι γενικότερη και αφορά την εκπόνηση μελέτης με αντικείμενο την ψηφιακή στρατηγική για τον Πολιτισμό ως οδηγό για την χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών στο χώρο του Πολιτισμού.
Η δεύτερη σύμβαση σύμβαση αποτελεί εξειδίκευση της αρχικής, και περιλαμβάνει στο αντικείμενο της την αποτύπωση των ειδικών αναγκών αναφορικά με τις διεργασίες και τις υποδομές τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στο έργο: «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου».
Η τρίτη σύμβαση αποτελεί, επίσης, εξειδίκευση της αρχικής, και περιλαμβάνει στο αντικείμενο της την αποτύπωση των ειδικών αναγκών αναφορικά με τις διεργασίες και τις υποδομές τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών σε τρία έργα, συγκεκριμένα στο Αρχαιολογικό και Περιβαλλοντικό Πάρκο της Επιδαύρου, στην Πολιτιστική και Περιβαλλοντική Διαδρομή της Ολυμπίας Οδού και στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Μεσσήνης.
Τις παραπάνω συμβάσεις ανέθεσε το «ΔΙΑΖΩΜΑ» στην Εταιρεία PostScriptum Πληροφορική Επικοινωνίας Ε.Π.Ε. και το κόστος ανάθεσής τους καλύπτεται από την ευγενική χορηγία της Εταιρείας COSMOTE. Τις συμβάσεις υπέγραψαν ο κ. Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και ο κ. Κώστας Κωνσταντινίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας PostScriptum.
Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» ευχαριστεί θερμά την Εταιρεία COSMOTE για τη χορηγία αυτή στα πλαίσια των κοινών μας πρωτοβουλιών για την προστασία και ανάδειξη των μνημείων της χώρας. Η μελέτη αυτή αποτελεί ένα κρίσιμο κρίκο στην κοινή μας προσπάθεια να αποτελέσουν τα μνημεία το επίκεντρο της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας μας.
Η μελέτη είναι διαθέσιμη, εδώ.