Γρήγορη μετάβαση

Βόρεια Εύβοια: «Μάγεψε» η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με την συναυλία της στο Πευκί

πηγή: evima.gr

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για δεύτερη φορά μετά το περυσινό καλοκαίρι, επέστρεψε στη Βόρεια Εύβοια με τις «Γέφυρες της Μουσικής».

Μάγεψε την Εύβοια η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με την συναυλία «έξω καρδιά» στο Πευκί.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για δεύτερη φορά μετά το περυσινό καλοκαίρι, επέστρεψε στη Βόρεια Εύβοια με τις «Γέφυρες της Μουσικής».

Το φετινό πρόγραμμα περιελάμβανε ένα ευρύ φάσμα από εκδηλώσεις, αμιγώς μουσικές αλλά και συνδυαστικές με άλλες τέχνες, φεστιβάλ και εκπαιδευτικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου αλλά και το φθινόπωρο (από τα μέσα Οκτωβρίου έως τέλη Νοεμβρίου), στην Αγία Άννα, τη Λίμνη, το Πευκί, τα Λουτρά Αιδηψού, τις Ροβιές, τις Γούβες και το Μαντούδι.

Το Φεστιβάλ «Ιούλιος των τραγουδιών, μετά τους Μανόλη Μητσιά και Ελένη Τσαλιγοπούλου, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 29 Ιουλίου, στο Πευκί με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη – «Έξω καρδιά»

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια χάρισε στο κοινό μια διαφορετική συνάντηση, ένα υπέροχο μουσικό ουράνιο τόξο που φώτισε τη βραδιά και έστειλε σε όλους το μήνα μήνυμα «Έξω καρδιά».

Συνδύασε το παρελθόν και το παρόν, ερμήνευσε κομμάτια που μας συντροφεύουν εδώ και χρόνια αλλά και καινούργιες επιτυχίες της, απογειώνοντας το κοινό της, που αποδεδειγμένα πλέον ανήκει σε τρεις διαφορετικές γενιές.

Επί σκηνής ξεδίπλωσε όλα τα χαρακτηριστικά που την κάνουν ξεχωριστή: την καλλιτεχνική ποιότητά της, το πλούσιο ρεπερτόριό της, τη συγκλονιστική φωνή της και την αξεπέραστη ενέργειά της.

Μαζί της, οι μουσικοί: Θωμάς Κοντογεώργης (πιάνο), Πέτρος Βαρθακούρης (μπάσο), Κώστας Καρακατσάνης (βιολί, κιθάρα, φυσαρμόνικα), Ανδρέας Λάσος (κιθάρες), Κώστας Μυλωνάς (ντραμς).

Στην ηχοληψία ο Ζαχαρίας Σταμούλος και στους φωτισμούς ο Δημήτρης Λάιος. Σε συμπαραγωγή Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η είσοδος για το κοινό ήταν είναι ελεύθερη.

Το σχέδιο χρηματοδοτείται ειδικά από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, το οποίο στηρίζει την υλοποίηση του προγράμματος «Εύβοια Μετά» της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, και με τη συνεργασία .

Το πολιτιστικό πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους Δήμους Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού.