Γρήγορη μετάβαση

Συνέντευξη – Σταύρος Μπένος: Έρχονται ασθενοφόρα, κινητές μονάδες υγείας στην Β. Εύβοια – 16 εκ. ευρώ για αναδάσωση -Έτοιμες οι μελέτες για τα αρδευτικά – Τα έργα που προχωρούν

πηγή: EviaOnline

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δρομολόγησης της απόκτησης – στο πλαίσιο του “προγράμματος Ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας” σημαντικού Ιατροτεχνολογικου Εξοπλισμού και ασθενοφόρων για την αναβάθμιση της περίθαλψης των κατοίκων της Β. Εύβοιας.

Στις προμήθειες που εντάσσονται στην ενότητα “Πανόραμα Έργων και Δράσεων του Προγράμματος” ολοκληρώθηκε η “ένταξη” και ακολουθεί η “προκήρυξη – ανάθεση” έργων που αφορούν την υγεία των κατοίκων της Β. Εύβοιας. Ο Σταύρος Μπένος με αποκλειστικές του δηλώσεις στο evia online ανακοινώνει και άλλες σημαντικές δράσεις που εμπεριέχονται στην ανασυγκρότηση που με υπομονή και διαρκή επιμονή παίρνει σάρκα και οστά. Μάλιστα καλεί τους κατοίκους να διαβάζουν την σελίδα του “Εύβοια Μετά” για να ενημερώνονται για τα καλά νέα.

“Με πολύ χαρά απευθύνομαι και πάλι στους πολίτες της Βόρειας Εύβοιας που για μένα είναι πηγή σοφίας και έμπνευσης. Δεν έχω κάνει βήμα μέχρι τώρα χωρίς να είμαι είτε με φυσικό τρόπο, είτε με τρόπο άλλο, μέσω του ψηφιακού κόσμου. Βρίσκομαι κυριολεκτικά σε μία διαρκή επαγρύπνηση γιατί έχουμε μετατρέψει την ιστοσελίδα της δημόσιας διαβούλευσης, που τόσο επιτυχία είχε και μας βοήθησε να κάνουμε τη σύνθεση του προγράμματος, την έχουμε μετατρέψει και αυτό γίνεται για πρώτη φορά στην πατρίδα μας σε ιστοσελίδα καθημερινής λογοδοσίας.

Κάνω παράκληση στους πολίτες, να παρακολουθούν καθημερινά την εξέλιξη των έργων γιατί περί αυτού πρόκειται. Είναι 71 έργα προϋπολογισμού που αγγίζει τα 400 εκατομμύρια ευρώ και εμείς τα παρακολουθούμε καθημερινώς και όλες οι εξελίξεις φαίνονται σε αυτή την ιστοσελίδα.

Η αποτελεσματικότητα του τελευταίου διμήνου είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Αυτό που θέλω ειδικά να αναφέρω προς τους πολίτες, είναι πως θέλω να έχουν υπομονή καθώς το έργο είναι μακροπρόθεσμο, είναι πολύ φιλόδοξο θα αλλάξει η περιοχή κυριολεκτικά και για τα 4 μεγάλα έργα γίνεται μαραθώνιος και θέλω να έχουν υπομονή στον μαραθώνιο.

Αναφέρομαι βεβαίως στον δρόμο που είναι το κορυφαίο έργο το οποίο παρακολουθούμε μέρα νύχτα, αναφέρομαι στο δάσος και θα πρέπει να πω ότι είχαμε την πρώτη μεγάλη επιτυχία. Εγκρίθηκαν 16 εκατ. ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης για να εφαρμόσουμε την μελέτη αναδάσωσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης παραλάβαμε τις μελέτες για τα αρδευτικά έργα της Β. Εύβοιας σε Ιστιαία Μαντούδι και Ροβιές.

Αναφέρομαι στα ειδικά πολεοδομικά σχέδια τα οποία και τα δύο βρίσκονται στους δήμους και με τα νέα δημοτικά συμβούλια θα γίνει ταχύτατη επεξεργασία τους, τους επόμενους μήνες του νέου έτους, για να υποβληθούν για τελική έγκριση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και αναφέρομαι βεβαίως και στο σύνθετο έργο, την μεγαλύτερη επένδυση της περιοχής που είναι το έργο της Αιδηψού, που εκεί εμπλέκονται πάρα πολύ φορείς τους οποίους συντονίζουμε καθημερινά. Είναι το ΤΑΥΠΕΔ, η ΕΤΑΔ, το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Πολιτισμού, οι Δήμοι, η Περιφέρεια.

Αλλά έχουμε και εκεί πραγματικά ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Οι πολίτες θέλω να αισθάνονται ότι είμαι ένας απόλυτος σύμμαχος τους και όλα τα στελέχη του “Διαζώματος” δουλεύουμε με πολλή αγάπη νυχθημερόν για την επιτυχία του προγράμματος”.

Οι θετικές εξελίξεις στο μείζων θέμα της υποβαθμισμένης παροχής υγειονομικής μέριμνας στά Κ.Υ. Ισταίας και Μαντουδίου.

  • Προμήθεια ενός Ασθενοφόρου Οχήματος (4×4) για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας
  • Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού για τις Ανάγκες του ΚΥ Ιστιαίας (Περιλαμβάνει κέντρο Χρόνιων Ασθενών)
  • Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού Για Τις Ανάγκες Του ΚΥ Μαντουδίου
  • Προμήθεια μιας Κινητής Γυναικολογικής Μονάδας για τις Ανάγκες του Πληθυσμού της Βόρειας Ευβοίας
  • Προμήθεια μιας Κινητής Μονάδας Αιμοληψίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκκρεμούν οι διαδικασίες για άλλα δύο έργα που αφορούν την υγεία.