Γρήγορη μετάβαση

Πλεονέκτημα για την περαιτέρω ανάπτυξη της Ηπείρου το πολυσύνθετο τουριστικό χαρτοφυλάκιο των προορισμών της -ΣΕΤΕ

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 στα Ιωάννινα, από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), κ. Γιάννη Ρέτσο, τα μέλη του Συνδέσμου και παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του μουσείου Αργυροτεχνίας το οποίο αποτελεί μέλος του δικτύου μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς. Η επιλογή του χώρου αυτού είναι ενδεικτική των προθέσεων του Συνδέσμου για την έμπρακτη διασύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό. Οι προορισμοί της Ηπείρου εξάλλου διαθέτουν ένα πολυσύνθετο χαρτοφυλάκιο τουριστικών προϊόντων το οποίο, ανά περιοχή, προσελκύει όλες τις εποχές του χρόνου το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον τόσο των Ελλήνων, όσο και των ξένων επισκεπτών.

Ο κ. Ρέτσος είπε στη διάρκεια της ομιλίας του πως ο ΣΕΤΕ παρακολουθεί και στηρίζει τις προσπάθειες που έχουν γίνει σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτουν οι προορισμοί της Ηπείρου. Χαρακτηριστική, αναφέρει,  πως είναι η απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου για τη χάραξη Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης η οποία θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία πιλοτικής πολιτιστικής διαδρομής για τα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου. Η απόφαση αυτή αποτελεί τη βάση για τη συνεργασία της Περιφέρειας με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» προκειμένου να υλοποιηθεί το Καινοτόμο Πρόγραμμα «Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», Πρόγραμμα που συνδέεται με έναν από τους πολλά υποσχόμενους τομείς της Ηπειρωτικής οικονομίας, τον τουρισμό που μπορεί να δώσει ώθηση στην αναπτυξιακή διαδικασία.

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες Δελτίο Τύπου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Πλεονέκτημα για την περαιτέρω ανάπτυξη της Ηπείρου το πολυσύνθετο τουριστικό χαρτοφυλάκιο των προορισμών της -epirus-tv-news