Γρήγορη μετάβαση

Λάρισα: Ένας ιστορικός εξωδικαστικός συμβιβασμός για την πόλη και το Αρχαίο Θέατρο

Σχετικά Θέατρα

Πηγή: www.larissanet.gr

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥ ΤΑΤΡΑΓΩΝΟΥ 876 Γ

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων

Ένα ακόμα  σημαντικό βήμα για μια νέα μεγάλη παρέμβαση στην πόλη, την απαλλοτρίωση του οικοδομικού τετραγώνου 867 Γ, μπροστά από το Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας,  γίνεται με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων.

Σε συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα ενέκρινε και επικύρωσε τον πρώτο εξωδικαστικό συμβιβασμό για μια από τις 13 ιδιοκτησίες του τετραγώνου που περικλείεται από τμήματα των οδών: Παπαναστασίου, Βενιζέλου, Απόλλωνος και Ύδρας.

Όπως είναι γνωστό, η δημοτική αρχή του Απόστολου Καλογιάννη έθεσε στις ράγες της απαλλοτρίωσης του συγκεκριμένου οικοδομικού τετραγώνου το 2017 όταν εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 6,8 εκατ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο. Ακολούθησε μια βαριά γραφειοκρατική διαδικασία, για έναν χώρο που ο Δήμος Λαρισαίων είχε δεσμεύσει από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, και έφτασε μετά από αλλεπάλληλα στάδια και εγκρίσεις από αρχές και υπουργεία στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, μετά από έλεγχο από το ΣτΕ.

Με την επίτευξη και ολοκλήρωση του πρώτου εξωδικαστικού συμβιβασμού, είναι πλέον ορατή η προοπτική της απαλλοτρίωσης και της κατεδάφισης του οικοδομικού τετραγώνου που θα δώσει ανάσα στο Α΄ Αρχαίο Θέατρο, στο οποίο παρεμπιπτόντως οι εργασίες αναστύλωσης από την Εφορεία Αρχαιοτήτων προχωρούν κανονικά.

Ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης, αναφερόμενος στην απόφαση μίλησε για μια σημαντική στιγμή για την πόλη με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ντ. Διαμάντο — ο οποίος μαζί με τον προκάτοχό του στην θέση του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας Δημ. Μαβίδη, χειρίστηκαν το θέμα – να τονίζει ότι σε εξέλιξη βρίσκονται και συζητήσεις και για άλλους εξωδικαστικούς συμβιβασμούς με ιδιοκτήτες ακινήτων.