Με μια γκραβούρα του 17ου αιώνα επιστεγάστηκε η άριστη συνεργασία του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος με το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ για το πρόγραμμα «Ακούμε τους Νέους 2023»
Αποτίμηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» για το σχολικό έτος 2022-2023
ΗΠΕΙΡΟΣ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ: Από την οικοδόμηση στη λειτουργία
ΙΣΤ’ Γενική Συνέλευση
Ημερολόγιο 6/9/2023 – ΣΚΑΪ Ραδιόφωνο
Πηγή: AΜΠΕ
Πριν λίγες μέρες ένα βανάκι με 15 δημοσιογράφους ξεκίνησε ένα τριήμερο ταξίδι στην πολύπαθη Βόρεια Εύβοια καταγράφοντας τον χάρτη των γεύσεων της περιοχής. Διασχίζοντας την διαδρομή από την Χαλκίδα μέχρι την Αγία ‘Αννα, τη Λίμνη, τις Ροβιές και την Αιδηψό το καταπράσινο βουνό που δέσποζε κάποτε δεν υπάρχει πια, ωστόσο 10 μήνες μετά τις καταστροφικές φωτιές η φύση έχει αρχίσει να αναγεννιέται μέσα από τις στάχτες της καθώς μικρά πράσινα φύλλα και κλαδάκια έχουν αρχίσει να ξεπετάγονται και να φουντώνουν. Μανιτάρια, ντόπια κρέατα, σύκα, λάδι, μέλι, τυριά, ζυμαρικά,αλίπαστα και όσπρια, είναι μερικά από τα κορυφαία προϊόντα αυτού του τόπου που αν και δοκιμάστηκε σκληρά τον προηγούμενο χρόνο προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του και να ανασυγκροτηθεί.
Η γευστική περιπλάνηση στα προϊόντα 28 παραγωγών της Βόρειας Εύβοιας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης ”MEET YOUR MAKERS”, δημιουργός και εμπνευστής της οποίας είναι ο φωτογράφος και σοκολατοποιός Γιώργος Ζαρζώνης. Μέσω του δεύτερου “fam trip” που διοργανώθηκε από τον κ. Ζαρζώνη με την υποστήριξη του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και με χορηγία του Συνδέσμου Παραγώγων και Εμπόρων Λιπασμάτων(ΣΠΕΛ) επιχειρήθηκε ένα ταξίδι στον γαστρονομικό πλούτο της περιοχής συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του τόπου και στην ενίσχυση του επιχειρείν που έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό.
– Διαβάστε τη συνέχεια στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ/ΜΠΕ