Στρατηγικό σχέδιο ενοποίησης και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Ερέτριας
Θωράκιση του αρχαιολογικού χώρου και του Mουσείου της Αρχαίας Μεσσήνης από πυρκαγιά
ΥΠΠΟ: Σχέδιο ενοποίησης και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Ερέτριας
Τίτλος: Έγκριση από τον Περιφερειάρχη της Δυτικής Μακεδονίας της επικαιροποιημένης Στρατηγικής και του Επιχειρησιακού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Λιμνών και Ποταμών Δυτικής Μακεδονίας.
Έγκριση της Στρατηγικής «Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Διαδρομής Πολιτισμού – Τουρισμού στη Θεσσαλία»
Τεράστιο το απόθεµα του αρχαιολογικού και περιβαλλοντικού πλούτου στην περιοχή. Πώς µπορεί να αξιοποιηθεί, σύµφωνα µε τους Στ. Μπένο και Γ. Σελιµά
Για ένα απίστευτο απόθεμα αρχαιολογικού πλούτου στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα», Σταύρος Μπένος, σε εκδήλωση στο πλαίσιο της έκθεσης Nostos στη Ναύπακτο.
Η Αιτ/νία είναι ο νομός με τα περισσότερα αρχαιολογικά μνημεία, αλλά και μνημεία της φύσης, και παρόλα αυτά από την πίτα του πανελλαδικού τουρισμού καταφέρνει να πάρει μόνο το 1%. Κάποια από τα βασικότερα μνημεία του νομού είναι τα 5 αρχαία θέατρα που είναι της Μακύνειας, της Καλυδώνας που διαθέτει την παγκόσμια πρωτοτυπία της ορθογώνιας ορχήστρας, της Πλευρώνας, των Οινιάδων, και της Στράτου, σύμφωνα με την παρουσίαση που έκανε ο κ. Μπένος σε ημερίδα στην έκθεση Nostos…
Περισσότερες πληροφορίες για το δημοσίευμα στον σύνδεσμο που ακολουθεί:
Γιατί η Αιτωλοακαρνανία είναι πίσω στον τουρισµό… – aixmi-news.gr