Γρήγορη μετάβαση

Διήμερη συνάντηση στην Ελευσίνα: Πολιτισμός, ανάπτυξη επιχειρήσεις και “Διάζωμα”

Το “Διάζωμα” έκανε πάλι το θαύμα του. Στην Ελευσίνα αυτή την φορά συγκέντρωσε μια πλειάδα ειδικών και ακτινογράφησε πολλά και διάφορα ζητήματα ανάπτυξης με την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Με την μπαγκέτα του εμπνευστή και προέδρου Στ. Μπένου, επιστήμονες, πολιτικοί, τεχνοκράτες, δημοσιογράφοι και κυρίως εκπρόσωποι των κορυφαίων επιχειρήσεων της Ελλάδας μίλησαν για «την αξία και την μαγεία των συνεργειών», όπως αυτές πραγματώνονται μέσω των δράσεων που δρομολογεί το “Διάζωμα” και χρηματοδοτούν οι επιχειρήσεις.

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας αφορούσαν την “Τριλογία της Αθήνας” δηλαδή την πολιτιστική φυσιογνωμία της Αθήνας, του Λαυρίου και της Ελευσίνας που αποτελούν τους 3 πόλους στους οποίους στηρίζεται ιστορικά ο πολιτισμός της Αττικής, κάτι που αποτελεί βάση ανάπτυξης για το παρόν και το μέλλον.

Μεγαλύτερο όμως ενδιαφέρον παρουσίασε η θεματολογία της δεύτερης ημέρας κατά την οποία συζητήθηκαν σε διαδοχικά πάνελ:

– Η Πολιτιστική Διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου.

– Η Πολιτιστική και Περιβαλλοντική Διαδρομή της Στερεάς Ελλάδας.

– Το Αρχαιολογικό Πάρκο Ασκληπιείου Επιδαύρου και

– Η Πολιτιστική Διαδρομή Σαντορίνης.

Εκείνο όμως που θα άξιζε να παρακολουθήσουν οι Καλαματιανοί παράγοντες και πολίτες είναι η παρουσίαση του θέματος “Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη Ηρακλείου”, μιας πόλης που πήρε την μεγάλη απόφαση να πετάξει τον κακό εαυτό της και να μετατραπεί σε μια όμορφη και λειτουργική μεγαλούπολη. Τον σχεδιασμό αυτό παρουσίασε ο διευθυντής Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του δήμου Κώστας Μοχιανάκης, ο Δημ. Κούτουλας επ. καθηγητής Τουριστικού Μάρκετινγκ του Πανεπιστημίου Πατρών που εκπονεί την σχετική μελέτη και ο Νίκος Δρακωνάκης που έχει αναλάβει την δημιουργία συστάδας (cluster) επιχειρήσεων με ομοειδές αντικείμενο και στόχευση. Τέλος η Αγάπη Σμπώκου του ομώνυμου ξενοδοχειακού ομίλου παρουσίασε το τουριστικό μέρος της πόλης και της περιοχής.

Μπορείτε να διαβάσετε το δημοσίευμα στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

Διήμερη συνάντηση στην Ελευσίνα: Πολιτισμός, ανάπτυξη επιχειρήσεις και “Διάζωμα” – eleftheriaonline.gr

eleftheria_L