Γρήγορη μετάβαση

Δελτίο Τύπου: 1ο Συμπόσιο Τέχνης Δήμου Αμφίπολης 28 – 31 Ιουλίου με Θέμα : ”Τύμβος Καστά”

Ο Δήμος Αμφίπολης και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμφίπολης σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών σας προσκαλούν στο 1ο Συμπόσιο Τέχνης του Δήμου Αμφίπολης 28 – 31 Ιουλίου 2022 στην έδρα του Δήμου Αμφίπολης, στο Ροδολίβος

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού

Το 1ο Συμπόσιο Τέχνης του Δήμου Αμφίπολης ξεκινά στις 28 Ιουλίου με μια μεγαλειώδη εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο των Πρωτοβυζαντινών Εκκλησιών στην Ακρόπολη της Αρχαίας Αμφίπολης.

Στόχος του 1ου Συμποσίου Τέχνης είναι η ανάδειξη της Τέχνης μέσα από την ματιά Τοπικών Καλλιτεχνών. Καλλιτέχνες όπως: Εικαστικοί, Γλύπτες, Ξυλογλύπτες, καλλιτέχνες Ψηφιδωτού, Γυαλιού Πηλού, Μουσικής, θα πλαισιώσουν με την παρουσία τους και τις δημιουργίες τους το 1ο Συμπόσιο Τέχνης. Η Ιστορία και ο Πολιτισμός της περιοχής μας θα αποτελέσουν την έμπνευση των Καλλιτεχνών με κορύφωση μια διευρυμένη καλλιτεχνική δημιουργία η οποία ως στόχο έχει να φέρει στο φως αναπάντητα ερωτήματα ως προς την ιστορία του Τύμβου Καστά.

Επιχειρεί να ερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο η καλλιτεχνική δημιουργία εμπλουτίζεται, ενσωματώνει πρακτικές και παρουσιάζεται μέσα από το χρόνο ως αποτέλεσμα και φυσική ροή. Η πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου Αμφίπολης αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί θέμα πρώτης προτεραιότητας, με την καλλιτεχνική έκφραση να εκδηλώνεται μέσα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες οι οποίες αποτελούν το κύτταρο της πολιτιστικής μας δημιουργίας.

Η έναρξη του 1ου Συμποσίου Τέχνης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιουλίου στις 19.00 με μια λαμπρή εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο των Πρωτοβυζαντινών Εκκλησιών στην Ακρόπολη της Αρχαίας Αμφίπολης. Η πρώτη βραδιά θα κλείσει με λυρική μουσική από την μουσικολόγο, βιολονίστα, σοπράνο – συνθέτη κα Μίσχου Χρυσούλα η οποία έλκει την καταγωγή της από τον Δήμο μας.

Η έναρξη της εκδήλωσης, Πέμπτη 28 Ιουλίου, περιλαμβάνει χαιρετισμό και ομιλίες με θέμα τον Τύμβο Καστά:

  • του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών κου Κώστα Καραμανλή,
  • της Γενικής Γραμματέως Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού κας Ελένης Δουνδουλάκη,
  • του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Σερρών κου Σπυρόπουλου Παναγιώτη,
  • του Δημάρχου Αμφίπολης κου Φρανστανλή Στέργιου και
  • της Προϊσταμένης Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών κας Δήμητρας Μαλαμίδου.

Το 1ο Συμπόσιο Τέχνης Δήμου Αμφίπολης θα τιμήσει με την παρουσία του ο κος Γιώργος Τσούκαλης, Διευθυντής του Πολιτιστικού Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων & του Διεθνούς Πολιτιστικού Οργανισμού International Action Art στην Ελλάδα όπως και πολλοί άλλοι προσκεκλημένοι. Η Τελετή έναρξης του 1ου Συμποσίου Τέχνης θα κλείσει με “Βραδιά όπερας και βιολιού” σε έργα των: Puccini, Satie, Verdi, Caccini, Of enbach, Θεοδωράκη, Σακελλαρίδη, Παπαθανασίου, Piazzola, Gardel κ.ά.

Φωνή – βιολί: Χρυσούλα Μίσχου
Πιάνο: Καλλιόπη Αλτιντασιώτη

Την δεύτερη ημέρα, Παρασκευή 29 Ιουλίου οι δραστηριότητες των καλλιτεχνών θα στεγαστούν σε αίθριο χώρο του Δήμου Αμφίπολης, στο Ροδολίβος και οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν την δημιουργική τους δραστηριότητα από 9.00 έως 13.00. Κατά ώρα 21.00 η δεύτερη μέρα θα κλείσει με “Βραδιά τραγουδιού και σαξοφώνου” σε γνωστές ελληνικές και διεθνείς επιτυχίες.

Τραγούδι: Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες του Συμποσίου
Σαξόφωνο: Βασίλης Μυλωνάς
Στο πιάνο συνοδεύει η Χρυσούλα Μίσχου

Την τρίτη ημέρα, Σάββατο 30 Ιουλίου 9.00 έως 13.00, οι καλλιτέχνες ομοίως θα συνεχίσουν να δέχονται την επίσκεψη των μικρών μας φίλων και θα έχουν την δυνατότητα να μυήσουν τα παιδιά στα μυστικά της τέχνης τους. Ώρα 21.00. Η τρίτη βραδιά περιλαμβάνει μουσικό πρόγραμμα από Ελληνικές και διεθνείς έντεχνες και ποπ επιτυχίες
Τραγούδι: Ελευθερία Λάσκαρη
Συμμετέχει στο σαξόφωνο ο Βασίλης Μυλωνάς
Στο πιάνο συνοδεύει η Χρυσούλα Μίσχου

Την τέταρτη ημέρα, Κυριακή 31 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του 1ου Συμποσίου Τέχνης του Δήμου Αμφίπολης. Το πρωί 9:00 με 13:00 οι καλλιτέχνες θα βρίσκονται στον αίθριο χώρο και θα αλληλεπιδρούν με μικρούς και μεγάλους με θέμα την καλλιτεχνική τους δραστηριότητα. Ώρα 21.00.

Σε μια λαμπρή εκδήλωση οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τα έργα τους και θα βραβευτούν από τον Δήμο Αμφίπολης για την συμμετοχή τους στο1ο Συμπόσιο Τέχνης και την προσφορά των έργων τους στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση και στον Δήμο Αμφίπολης. Η βραδιά λήξης θα κλείσει με Ελληνικό και Διεθνές τραγούδι συνδυασμένο με ήχους βιολιού, πιάνου και ηλεκτρονικής μουσικής.

Φωνή / βιολί / πιάνο / pc / επιμέλεια ενορχηστρώσεων: Χρυσούλα Μίσχου

Μπορείτε να δείτε το δελτίο τύπου σε αρχείο pdf, εδώ.

To Πρόγραμμα του Συμποσίου, εδώ.