Γρήγορη μετάβαση

Μια «ιερή» συμμαχία για την Σαντορίνη. Η 4η ετήσια ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Θήρας στην Αθήνα

Σχετικά Θέατρα

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης η 4η ετήσια ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Θήρας με τίτλο: «50 χρόνια Ακρωτήρι – Έργα και Προοπτικές στο χώρο του Πολιτισμού». Την εκδήλωση χαιρέτισε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λυδία Κονιόρδου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Θήρας, κ. Νίκος Ζώρζος, αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση του νησιού και στις ενέργειες που προγραμματίζονται για τα επόμενα χρόνια. Στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν: α) ο Καθηγητής Χρίστος Ντούμας, Διευθυντής της Ανασκαφής στο Ακρωτήρι, β) Ο Δρ. Δημήτρης Αθανασούλης, Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, γ) ο κ. Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και δ) ο κ. Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Google Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας.

Ο κ. Σταύρος Μπένος αναφέρθηκε στις απαραίτητες παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν την αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της Σαντορίνης. Τόνισε πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί η προίκα των ολιστικών προγραμμάτων που ήρθε από την Ευρώπη και πως για την επιτυχία του εγχειρήματος δίπλα στις νησίδες ποιότητας που υπάρχουν ήδη στην Σαντορίνη, θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ποιοτική συμμαχία που να αγγίξει τον καθένα από τους πολίτες ξεχωριστά. Αναφέρθηκε τέλος στην ανάθεση μελέτης από το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» για το έργο: «Βελτίωση των συνθηκών προσβασιμότητας στους βασικούς αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της νήσου Θήρας». Η μελέτη αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα «Πολιτιστική Διαδρομή στη Θήρα» που αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και ο Δήμος Θήρας.

Μπορείτε παρακάτω να διαβάσετε σχετικά δημοσιεύματα:

dimos-thiras-ekdilwsi-akropoli-696x424