Γρήγορη μετάβαση

Σύμβαση για εφαρμογή επαυξημένης (ηχητικής) πραγματικότητας στον Αρχαιολογικό Χώρο της Δωδώνης

Σχετικά Θέατρα

Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, το Διοικητικό Συμβούλιο του Διαζώματος ενέκρινε ομόφωνα την ανάθεση του έργου  «Ακουστική περιήγηση στην Αρχαία Δωδώνη» στο συνθέτη και ερευνητή νέων μέσων, κο Θάνο Πολυμενέα – Λιοντήρη.

Στο πλαίσιο της υποστήριξης του Προγράμματος «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» και σε συνέχεια των καινοτόμων εφαρμογών που υλοποιούνται στον Αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης (βλ. εφαρμογή απτικών χαρτών Mind the Map), το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», ανέθεσε στον κο Πολυμενέα-Λιοντήρη, το σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας ψηφιακής εφαρμογής ακουστικής ξενάγησης,  που θα  έχει ως στόχο την ανάδειξη  του ηχοτοπίου του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης.

Η εφαρμογή θα προσφέρει μια «ηχοκεντρική» βιωματική εμπειρία με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Οι επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου θα μπορούν να «κατεβάσουν» στο κινητό τους το ψηφιακό ηχητικό αρχείο και με τη χρήση ακουστικών, θα μπορούν να ακούσουν τα ειδικά διαμορφωμένα αναπαραστατικά ιστορικά ηχοτοπία καθώς και την αφήγηση που τα πλαισιώνει και συγχρόνως να περιηγηθούν αυτόνομα στο χώρο. Η εμπειρία μπορεί να συγκριθεί με ένος είδους τοποειδικού αφηγηματικού ραδιοθεάτρου και επι της ουσίας αποτελεί μια εμπειρία επαυξημένης (ηχητικής) πραγματικότητας μέσα στον ίδιο τον αρχαιολογικό χώρο.

Η παραπάνω εφαρμογή θα υλοποιηθεί σε διάστημα πέντε (5) μηνών,  το κόστος ανάθεσης ορίζεται στο ποσό των  3.000,00  ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) και η αμοιβή θα καταβληθεί με την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου.

Το ΔΙΑΖΩΜΑ με χαρά εγκαινιάζει αυτή τη συνεργασία, καθώς με την καινοτομική αυτή πρόταση «βιωματικής» ξενάγησης, συμβάλλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών ξενάγησης και στη συνδιαμόρφωση μιας πρότυπης ψηφιακής δημόσιας υποδομής, σε έναν αρχαιολογικό χώρο κομβικής σημασίας για την Πολιτιστική Διαδρομή της Ηπείρου.

  • Στιγμιότυπο από την υπογραφή της σύμβασης

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τη σύμβαση στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

Σύμβαση με τίτλο «Ακουστική περιήγηση στην Αρχαία Δωδώνη»

Σύμβαση με τίτλο «Ακουστική περιήγηση στην Αρχαία Δωδώνη» – νέα σύμβαση (Ιουλιος 2019)

Σύμβαση με τἰτλο «Ακουστική περιήγηση στην Αρχαία Δωδώνη» – διορθωτική σύμβαση (Οκτώβριος 2019)