Γρήγορη μετάβαση

Στο Ε.Σ.Π.Α. 2014-2020 τα τρία αρχαία θέατρα της Αιτωλοακαρνανίας

Σχετικά Θέατρα

Σημαντικά έργα πολιτισμού, συνολικού ύψους 23,5 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω του Ε.Σ.Π.Α. για την Αιτωλοακαρνανία. Η Περιφέρεια σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού  έχει εντάξει έργα που αναδεικνύουν το πολιτιστικό και περιβαλλοντικό απόθεμα της περιοχής.

Συγκεκριμένα, με χρηματοδότηση ύψους 3,2 εκατ. ευρώ αναδεικνύονται τρία αρχαία θέατρα στα οποία θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης, στερέωσης, ανάδειξης, προστασίας και αποκατάστασης, τα οποία είναι:
• «Στερέωση, αποκατάσταση και ανάδειξη του θεάτρου Στράτου», στο Αγρίνιο, προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ,
• «Στερέωση, αποκατάσταση και ανάδειξη αρχαίου θεάτρου Οινιάδων», με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ,
• «Στερέωση, αποκατάσταση και ανάδειξη αρχαίου θεάτρου Πλευρώνας», στην Κατοχή Μεσολογγίου, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ, στο Μεσολόγγι

Μάλιστα η Περιφέρεια δεν θα αρκεστεί στην αναστήλωση των αρχαίων θεάτρων της περιοχής. Πρόσφατα αποφάσισε να δεσμεύσει χρήματα από το τρέχον Ε.Σ.Π.Α. για παροχή τεχνικής βοήθειας, προκειμένου να ετοιμαστεί για το νέο Ε.Σ.Π.Α. ο φάκελος για μια Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση για τη «Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού της Αιτωλοακαρνανίας», βασισμένη στην πρόταση που κατατέθηκε το 2014 από το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και τον «Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού». H πρόταση αυτή στοχεύει να αναδείξει συνδυαστικά το πολιτιστικό και οικολογικό απόθεμα της Αιτωλοακαρνανίας, ώστε να αποκτήσει η περιοχή ένα ελκυστικό τουριστικό προϊόν.

Το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» εκφράζει την ικανοποίησή του για τις παραπάνω εξελίξεις και είναι πρόθυμο να διαθέσει τη τεχνογνωσία που διαθέτει για την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Δείτε ακόμη:

23,5 εκατ. ευρώ για έργα πολιτισμού : Το «πακέτο» της Περιφέρειας για την Αιτωλοακαρνανία  στο agrinioculture.gr

23,5 εκατ. ευρώ για έργα πολιτισμού – Το «πακέτο» της Περιφέρειας για την Αιτωλοακαρνανία στο sinidisi.gr

Τη «Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού» στην Αιτωλοακαρνανία προωθεί μέσω ΟΧΕ η Περιφέρεια στο aitoloakarnaniabest.gr

Το ταξίδι μας: Πολιτιστική – περιβαλλοντική διαδρομή Αιτωλοακαρνανίας στο diazoma (Απρίλιος, 2020)

Επισκεφτείτε τη σελίδα του Διαζώματος για τη Διαδρομή, εδώ.