Γρήγορη μετάβαση

Πεζοπορική Καλλιτεχνική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

Το διάστημα μεταξύ 7 – 15 Ιουλίου διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από την καλλιτεχνική ομάδα Art Walk, η «Πεζοπορική Καλλιτεχνική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου». Φέτος, η πεζοπορική αυτή διαδρομή «ενώνει» με καλλιτεχνικά δρώμενα, τρία από τα πέντε Αρχαία Θέατρα της Πολιτιστικής Διαδρομής, που υλοποιείται με την ενεργό παρουσία του Σωματείου «Διάζωμα» και πιο συγκεκριμένα το Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων, το Αρχαίο Θέατρο Κασσώπης και το Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης, όπου πραγματοποιούνται θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις. Παράλληλα και στους άλλους σταθμούς της διαδρομής διοργανώνονται καλλιτεχνικές παραστάσεις.

Το Σωματείο «Διάζωμα» συμμετείχε στις δράσεις, με την παρουσία του μέλους του Δ.Σ. Παναγιώτη Νταή, την Κυριακή 9 Ιουλίου στην υψηλού περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος περιοχή των πηγών του ποταμού Αχέροντα. Ο Π. Νταής παρουσίασε το έργο του Σωματείου, με επίκεντρο την πρωτοπόρα δράση της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου.

Στη συνέχεια και στον ίδιο χώρο ανέβηκε η θεατρική παράσταση με τίτλο «Σωκράτης Απολογούμενος» από την καλλιτεχνική ομάδα ΦΑΟΣ, που αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και επιτυχημένο θεατρικό σχήμα στην περιοχή της Θεσπρωτίας, που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια σε πανηπειρωτικό επίπεδο. Η παράσταση υλοποιήθηκε με τη χορηγία του Σωματείου μας.