Γρήγορη μετάβαση

Με μια γκραβούρα του 17ου αιώνα επιστεγάστηκε η άριστη συνεργασία του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος με το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ για το πρόγραμμα «Ακούμε τους Νέους 2023»

Με μια γκραβούρα του 17ου αιώνα, δώρο του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος Κορίνθου στον κ. Σταύρο Μπένο, επιστεγάστηκε η άριστη συνεργασία του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος με το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ για το πρόγραμμα «Ακούμε τους Νέους 2023». Η συνεργασία αυτή εξάλλου θα διευρυνθεί και θα εδραιωθεί θεσμικά με Μνημόνιο Συνεργασίας, που θα υπογραφεί στη συνάντηση των συνεργατών και χορηγών του προγράμματος στις 2 Δεκεμβρίου 2023 στη Σικυώνα.

Το πρόγραμμα «Ακούμε τους Νέους» είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης νεοεμφανιζόμενων μουσικών στο πεδίο της κλασικής μουσικής με συναυλίες, ηχογραφήσεις και φεστιβάλ, που έχει ως στόχο να συστήσει τους νέους μουσικούς στο μελλοντικό τους κοινό.

Κατά τον πρώτο χρόνο της υλοποίησής του χάρη στη συνέργεια του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος με το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Τρίτο Πρόγραμμα και με την υποστήριξη των χορηγών/εταιρικών μελών Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Όμιλος Φουρλή και Vinci διοργάνωσε διαγωνισμό και στη συνέχεια συναυλίες και ηχογραφήσεις για τις τρεις διακριθείσες σολιστ. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί επτά συναυλίες σε διαφορετικές πόλεις της Πελοποννήσου, με κορωνίδα τη συναυλία στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης και δύο ηχογραφήσεις, που μεταδόθηκαν από το Τρίτο Πρόγραμμα.

Ακολουθούν άλλες τρεις συναυλίες και μια ηχογράφηση, ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την τελική κοινή συναυλία των νικητριών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2024.