Ν. Φαρμάκης: «Πρωτοποριακή Χωρική Επένδυση η ‘Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού Αιτωλοακαρνανίας’»
«ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ» – Παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Λασκαράκη στον Ιανό
Καλαμάτα: Από την Ανασυγκρότηση στην Πρωτοπορία
Όταν η καινοτομία συναντά την αγάπη για τον τόπο: Η επιτυχία της Εβροφάρμα φωτίζει τον Έβρο
Να σας τα πούμε; Τα Διαζωματικά Κάλαντα και το Ημερολόγιο Εκδηλώσεων για το 2025
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – EΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2020-2021 οι μαθητές της Α΄ Λυκείου του σχολείου μας, εκπόνησαν και παρουσίασαν σε ομάδες μια σειρά εργασιών που σχετίζονταν με το αρχαίο δράμα. Η εν λόγω δραστηριότητα έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ελληνογερμανικής Αγωγής με το «Διάζωμα» και τον καθηγητή, κύριο Β. Λαμπρινουδάκη.
Ξεκινώντας από τη βεβαιότητα ότι το αρχαίο ελληνικό δράμα αποτελεί υψηλό μορφωτικό αγαθό και αναπόσπαστο τμήμα της παγκόσμιας πνευματικής κληρονομιάς, οι μαθητές μας με την καθοδήγηση των συντονιστών καθηγητών ασχολήθηκαν με όλο το φάσμα της θεατρικής τέχνης, ξεκινώντας από την αρχιτεκτονική και καταλήγοντας στις σύγχρονες παραστάσεις.
Ενδεικτικά, αναφέρονται οι τίτλοι κάποιων εργασιών από αυτές που επέλεξαν τα παιδιά: αρχαία θέατρα του σύγχρονου κόσμου, το Ασκληπιείο της Επιδαύρου, το θέατρο του Διονύσου-το πρώτο ευρωπαϊκό θέατρο, ο θεσμός των επιδαυρίων (πρόσωπα-παραστάσεις), παραστάσεις της Ορέστειας στο νεοελληνικό θέατρο κ.ά.
Πιστεύουμε ότι η επαφή των παιδιών με το αρχαίο δράμα και γενικότερα με τη δραματική τέχνη πρέπει να αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της εκπαίδευσης, γιατί, εκτός του ότι τα φέρνει σε επαφή με ένα μεγάλο πολιτισμικό αγαθό, ουσιαστικά τα βοηθά να γνωρίσουν τις μεγάλες συγκρούσεις και τα βαθιά συναισθήματα της ανθρωπότητας, τα οποία αποκάλυψαν με τη γραφή τους οι κορυφαίοι ποιητές της αρχαιότητας.
Ήταν ιδιαίτερη χαρά για εμάς η συνεργασία με το «Διάζωμα» και είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για την παρουσία του καθηγητή, κ. Λαμπρινουδάκη, ο οποίος παρουσίασε στους μαθητές μας μία σειρά θεμάτων που σχετίζονται με το αρχαίο δράμα. Ειλικρινά σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε σε μελλοντική συνεργασία.
Μπορείτε να δείτε στη συνέχεια τις εργασίες των μαθητών:
Μπορείτε να δείτε περισσότερες δράσεις μαθητών στη Generation D