Γρήγορη μετάβαση

Εταιρικά Μέλη: Ένας θεσμός γεννιέται –TITAN & ΊΔΡΥΜΑ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

  • Α.Ε. Τσιμέντα ΤΙΤΑΝ

Το 2013 εντάσσεται, τόσο πνευματικά, όσο και οικονομικά στην οικογένεια του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» η εταιρεία «Α.Ε. Τσιμέντα ΤΙΤΑΝ», έκτοτε ο ΤΙΤΑΝ στηρίζει ετησίως τα λειτουργικά έξοδα και τις δράσεις του Σωματείου

Ο ΤIΤAN ιδρύθηκε το 1902, με τη λειτουργία του πρώτου εργοστασίου τσιμέντου στην Ελευσίνα. Από τότε έως σήμερα ο ΤΙΤΑΝ έχει αναπτυχθεί σε έναν διεθνή παραγωγό τσιμέντου και δομικών υλικών. Η εταιρεία έχει ως στόχο την συνεχή ανάπτυξη, καθώς αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές επιχειρήσεις και στυλοβάτη της οικονομίας της χώρας μας.

Επιπλέον, η εταιρεία TITAN αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνάμεις, τους πόρους και τις συνεργασίες της που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη διαφόρων δράσεων και πρωτοβουλιών για την υποστήριξη και ουσιαστική συμβολή στην ευημερία των τοπικών κοινωνιών.

Έχοντας βαθείς δεσμούς με την Ελευσίνα, η εταιρεία ΤΙΤΑΝ συμμετέχει ενεργά στην ανάδειξη της πόλης. Πρόσφατα εντάχθηκε πρώτη, στο καλάθι των χορηγών-δωρητών που θα στηρίξουν οικονομικά την ανάθεση της μελέτης  Masterplan τους προγράμματος «Η Τριλογία της Αθήνας: Ελευσίνα – Αθήνα – Λαύριο».

Το τελευταίο διάστημα το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιου φορείς σχεδιάζει το καινοτόμο πρόγραμμα  «Η Τριλογία της Αθήνας: Ελευσίνα – Αθήνα – Λαύριο». Η τριλογία είναι μία ισχυρή και πρωτότυπη αφήγηση που φωτίζει τη σύνθετη και την πολυεπίπεδη πραγματικότητα της κλασικής Αθήνας που έχει ως στόχο την ανάδειξη του ιστορικού τριγώνου της Αττικής (Ελευσίνα-Αθήνα-Λαύριο), το οποίο θα περιλαμβάνει τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελευσίνας, του Λαυρίου και του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Τα αρχαιολογικά πάρκα της Ελευσίνας και του Λαυρίου και τα μνημεία του κέντρου της Αθήνας μπορούν να ενωθούν σε μια ενιαία διαδρομή, αποτελώντας σημαντικούς πόλους πολιτισμού και βιώσιμης ανάπτυξης για την Περιφέρεια της Αττικής.

Ο όμιλος ΤΙΤΑΝ Α.Ε.  αποτελεί για εμάς ένα ξεχωριστό μέλος της οικογένειας μας και έναν πολύτιμο συνοδοιπόρο στην υλοποίηση ενός σπουδαίου και οραματικού προγράμματος που θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της Αθήνας και θα αλλάξει την πολιτιστική φυσιογνωμία της Αττικής.

  • ΊΔΡΥΜΑ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Το 1999 ιδρύθηκε προς τιμήν του σπουδαίου Έλληνα βιομήχανου και τέως Προέδρου της εταιρείας ΤΙΤΑΝ, Παύλου Κανελλόπουλου και της συζύγου του, Αλεξάνδρας, το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου. Σκοπός του Ιδρύματος είναι η ανάδειξη της ιστορίας, της τέχνης και του πολιτισμού της Ελλάδας, αλλά και  η προαγωγή της εκπαίδευσης και η υποστήριξη δράσεων που αφορούν τις λιγότερο προνομιούχες κοινωνικά ομάδες.

Το Ίδρυμα, λοιπόν, μέσα από Πολιτιστικές Χορηγίες, συνδράμει το έργο και τις δράσεις του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» ετησίως που έχουν ως στόχο την ανάδειξη και προστασία των αρχαίων θεάτρων της χώρας μας.

Μέχρι σήμερα μαζί με έχουμε υλοποιήσει μαζί τις παρακάτω δράσεις:

ΔράσειςΠοσό χορηγίας
1. ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΣΣΩΠΗΣ10.000 €
2. ΜΕΛΕΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ10.000 €
3. ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ100.000 €
4. ΜΕΛΕΤΗ ΧΩΡΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΡΧ/ΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ80.000 €
5. ΧΟΡΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ10.000 €
6. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
α) μελέτη (προσαρμογή αρχιτεκτονικής μελέτης και στατική μελέτη) για το δυτικό ανάλημμα του ρωμαϊκού θεάτρου της Νικόπολης,
β) ολοκλήρωση μελετών για την κατασκευή του χώρου υποδοχής στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης (ανάθεση τοπογραφικής και γεωτεχνικής μελέτης),
γ) παραγωγή ενημερωτικών εκδόσεων – φυλλαδίων για την ανάδειξη της διαδρομής, καθώς και μετάφραση αυτών στην αγγλική και
δ) παραγωγή ειδικών χαρτών για τυφλούς για τους 5 αρχαιολογικούς χώρους-σταθμούς της διαδρομής
70.000
7. ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΗΧΟΤΟΠΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗ3.600 €

Το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου για όλους εμάς στο «ΔΙΑΖΩΜΑ» είναι ένα ουσιαστικό μέλος της μεγάλης οικογένειας που έχουμε δημιουργήσει, όχι μόνο για την οικονομική υποστήριξη που μας προσφέρει, αλλά και για την πνευματική αφού βαδίζουμε στα ίδια αξιακά μονοπάτια.