Γρήγορη μετάβαση

Δελτίο τύπου: πολιτιστικές εκδηλώσεις Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου

Το επόμενο διάστημα το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου  διοργανώνει ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην περιοχή της Μεσσηνίας.

Στις 13 Ιουλίου και ώρα 20:00 θα παρουσιαστούν στο χώρο της Navarino Agora, Navarino Waterfront, Costa Navarino. (Pin: Χάρτες Google), το έργο «Ο ΝΑΠΙ, ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΙ Η ΦΟΥΣΚΑ» του ντουέτου Δανάη & Διονύσιος και το έργο «ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ΜΑΤΙΑ» της Mαριάνας Τζούδα. Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Στις 13 Ιουλίου και ώρα 12:00-14:00, στο Συνεδριακό Κέντρο – Αίθουσα Cosmos 1, στο NavarinoDunes (Pin: Χάρτες Google) οι Δανάη & Διονύσιος θα δημιουργήσουν ένα εργαστήρι χορού και θεατρικού παιχνιδιού για γονείς και παιδιά με τίτλο «Spirit of the Forest». Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνήσετε στα παρακάτω στοιχεία: e-mail: mail@kalamatadancefestival.gr /  okouroupi@cvf.gr & στο τηλέφωνο: 27210 27451.

Τέλος, με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε στις 8 Ιουλίου 2023 μουσικό δρώμενο, με τίτλο: «Αναβιώνοντας την Προφητεία του Γρύπα με τις μελωδίες της αρχαίας λύρας» από την αρχαιολόγο και συγγραφέα, Δρ. Εύη Παπαδοπούλου και το συνθέτη, Δρ. Νίκο Ξανθούλη στο χώρο της Navarino Agora, Navarino Waterfront, Costa Navarino. Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του θερινού εκπαιδευτικού προγράμματος αρχαιολογίας. Το δρώμενο είναι βασισμένο στην Αρχαιολογική Ιστορία της Δρ. Εύης Παπαδοπούλου «Η Προφητεία του Γρύπα», η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, καθώς και με την καθοδήγηση των καθηγητών Jack Davis και Sharon Stocker του Πανεπιστημίου Cincinnati. Σκοπός της ιστορίας είναι η ανάδειξη των ευρημάτων και του σπουδαίου ανακτόρου του Νέστορα, στη Χώρα της Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα, η ιστορία βασίστηκε στον ασύλητο λακκοειδή τάφο ενός πολεμιστή, ο οποίος εντοπίστηκε το 2015 από τους καθηγητές Jack Davis και Sharon Stocker, στον Άνω Εγκλιανό, κοντά στο ανάκτορο του Νέστορα, στην Πύλο και χρονολογείται στο 1500 π.Χ. (www.griffinwarrior.org).

Όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.