Γρήγορη μετάβαση

Η 3η Συνάντηση του Άνω ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ: «ICARUS: μια πτήση στον ψηφιακό ουρανό» – Πρακτικό

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε η  3η Συνάντηση του Άνω Διαζώματος, με τίτλο: «ICARUS: μια πτήση στον ψηφιακό ουρανό», στον Πολυχώρο Eco Zone των Εκδόσεων ΚΕΡΚΥΡΑ – ECONOMIA στην Αθήνα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν η πρόταση σχεδιασμού της ψηφιακής πλατφόρμας «ICARUS»,  που στόχος είναι να αποτελέσει μια ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες του κόσμου να γνωρίσουν και να αγκαλιάσουν τον πλούσιο πολιτιστικό θησαυρό που διαθέτει η χώρα.  Για την πλατφόρμα μίλησαν ο κ. Πρόδρομος Τσιαβός, Νομικός και Υπεύθυνος Ψηφιακής ανάπτυξης της Στέγης του Ιδρύματος ΩΝΑΣΗ και τακτικό μέλος του Σωματείου και η κ. Μαρία Κουρασάνη, αρχαιολόγος και στέλεχος του Σωματείου. Στη συνέχεια η κ.  Φοίβη Κωνσταντινίδη και η κ. Μίνα Καρατζά, υπεύθυνη διαχείρισης έργου και υπεύθυνη υποστήριξης έργου αντίστοιχα,  παρουσίασαν για πρώτη φορά το νέο ιστότοπο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», που υλοποιήθηκε από την εταιρία Postscriptum.

Η αρχαιολόγος και στέλεχος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Μαρία Σοφικίτου παρουσίασε το πλούσιο έργο που είναι σε εξέλιξη από το Σωματείο για την Τεκμηρίωση των Αρχαίων Θεάτρων, καθώς και τη  δράση της Wikipedia.

Για τις ψηφιακές δράσεις που υλοποιεί το «ΔΙΑΖΩΜΑ» για την προστασία και ανάδειξη των μνημείων, μίλησαν ο κ. Ευδόκιμος Φρέγκογλου, στέλεχος του Σωματείου και Υπεύθυνος Πολυμεσικών Εφαρμογών,  η Δρ. Αρχαιολογίας κ. Εύη Παπαδοπούλου και ο συνιδρυτής της Clio Muse, κ. Ανδρέας Φατούρος.

Μια ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης, που ενθουσίασε το κοινό, ήταν η παρουσίαση μουσικοχορευτικού δρώμενου με τίτλο “Persephone”, από τις Anna Helena McLean, Lia Alba Ikkos-Serrano και τις συνεργάτιδές τους.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο κ. Θοδωρής Μπένος, ιδρυτικό μέλος και εθελοντής του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Παράλληλα με την εκδήλωση, στο χώρο του Eco Zone οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση που προετοίμασαν  μαθητές σχολείων με πρωτότυπα έργα που δημιούργησαν στο πλαίσιο της δράσης «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε το Πρακτικό της Συνάντησης στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

«ICARUS: μια πτήση στον ψηφιακό ουρανό»

  • Ο κ. Πρόδρομος Τσιαβός. Εισαγωγική ομιλία. Η πλατφόρμα ICARUS
  • Ο συντονιστής της συνάντησης, κ. Θ. Μπένος
  • Η κ. Μαρία Σοφικίτου, αρχαιολόγος
  • Στιγμιότυπο από το μουσικοχορευτικό δρώμενο
  • Μαθητικές δημιουργίες που εκτίθενται στο πλαίσιο της εκδήλωσης