Γρήγορη μετάβαση

1η Επιστολή 15η Γενική Συνέλευση | Καλαμάτα – Αρχαία Μεσσήνη

  • Στιγμιότυπο από την Α' Γενική Συνέλευση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης (2008).

Αθήνα, 24 Ιουνίου 2022

Αγαπητά μας μέλη,

Με χαρά σας ενημερώνω ότι, ύστερα από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», η οποία ελήφθη την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022 (αρ. Απόφασης 7), η ΙΕ΄(15η) Γενική Συνέλευση του Σωματείου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στην Καλαμάτα και την Αρχαία Μεσσήνη. 

Επιπλέον, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι και φέτος η  Γενική μας Συνέλευση θα είναι συνδιοργάνωση, στην οποία θα συμβάλλουμε από κοινού οι Χορηγοί του Σωματείου, τα Τακτικά του μέλη και το «ΔΙΑΖΩΜΑ». Τα τακτικά μέλη θα συμβάλλουν στη διοργάνωση της Συνέλευσης με το ποσό των 20.000 ευρώ, οι δύο χορηγοί μας, το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου» θα συμβάλει με το ποσό των 40.000 ευρώ και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με το ποσό των 10.000 ευρώ και, τέλος το Σωματείο μας, με το ποσό των 30.000 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο συνεχίζουμε την παράδοση της συμμετοχικότητας που χαρακτηρίζει το Σωματείο μας και την εθελοντική του δράση και  κυρίως αναδεικνύουμε τον αξιακό μας πολιτισμό.

 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Φέτος, θα υπάρχει η δυνατότητα φυσικής και διαδικτυακής συμμετοχής.   

Για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν με φυσική παρουσία, έχουμε εξασφαλίσει ξενοδοχεία τόσο στην Καλαμάτα, όσο και στη Μεσσήνη, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες όλων των μελών μας.  

Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης της Γενικής Συνέλευσης (σύμφωνα με το άρθρο 5 του Τροποποιημένου Καταστατικού μας) για όσα μέλη δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν με φυσική παρουσία, μέσω μίας ειδικής πλατφόρμας, που όλοι πλέον γνωρίζουμε, την οποία έχουν ετοιμάσει η εταιρεία APG και το επίτιμο μέλος και εθελοντής του Σωματείου, κ. Σωκράτης Μεχτερίδης. Η πλατφόρμα αυτή μας δίνει τη δυνατότητα για Τηλεδιαπίστευση, Τηλεδιαβούλευση και Τηλεψηφοφορία. Για τη συμμετοχή σας μπορείτε απλά να πατήσετε τον προσωπικό σας σύνδεσμο, που θα λάβετε σε επόμενη επιστολή. Η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια με αυτή της 14ης Γενικής Συνέλευσης.

Σε περίπτωση μη συμμετοχής σας, με φυσική ή διαδικτυακή παρουσία, σας παρακαλώ θερμά να μας δηλώσετε το πρόσωπο που επιθυμείτε να σας αντιπροσωπεύσει μέσω απλής έγγραφης εξουσιοδότησης, την οποία και επισυνάπτουμε (Συν. 1).

  • ΔΙΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Τη διοργάνωση της 15ης Γενικής Συνέλευσης του Διαζώματος, θα αναλάβει και φέτος το γραφείο πολιτιστικού τουρισμού,  “Somewhere We Know”.

Η διαμονή μας θα πραγματοποιηθεί σε 5 ξενοδοχεία στην Καλαμάτα και 1 ξενοδοχείο στη Μεσσήνη και η μεταφορά μας από και προς την Καλαμάτα θα γίνει με πούλμαν, τα οποία θα φύγουν από τα γραφεία του Σωματείου μας (Μπουμπουλίνας 30, Εξάρχεια). Επίσης, οι εσωτερικές μας μετακινήσεις (Καλαμάτα – Αρχαία Μεσσήνη – Καλαμάτα) θα πραγματοποιηθούν με τοπικά πούλμαν, που έχουμε ήδη εξασφαλίσει.

Επιπλέον, για τα μέλη μας στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία θα υπάρχει λεωφορείο για την μεταφορά τους προς και από την Καλαμάτα. 

Συνεπώς, το κόστος συμμετοχής για τα μέλη του Διαζώματος προϋπολογίζεται ως εξής:

Κατηγορία Τιμών 1*: 55 δωμάτια

Τιμή 165€ / άτομο, ήτοι 330€/ ζευγάρι (για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο).

Τιμή 195€ / άτομο (για διαμονή σε μονόκλινο δωμάτιο).

Κατηγορία Τιμών 2*: 65 δωμάτια

Τιμή 180€ / άτομο, ήτοι 360€ / ζευγάρι (για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο).

Τιμή 220€ / άτομο (για διαμονή σε μονόκλινο δωμάτιο).

 Κατηγορία Τιμών 3*: 55 δωμάτια

  • Τιμή 200€ / άτομο, ήτοι 400€ / ζευγάρι (για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο στο Pharae Palace – 25 δωμάτια συνολικά).
  • Τιμή 260€ / άτομο (για διαμονή σε μονόκλινο δωμάτιο στο Pharae Palace – 25 δωμάτια συνολικά).
  • Τιμή 215€ / άτομο, ήτοι 430€ / ζευγάρι (για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο στο Elite Resort – 30 δωμάτια συνολικά).
  • Τιμή 285€ / άτομο (για διαμονή σε μονόκλινο δωμάτιο στο Elite Resort – 30 δωμάτια συνολικά).

* Για την κράτηση των παραπάνω κατηγοριών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Επιπλέον, σε περίπτωση που επιθυμείτε τρίκλινο δωμάτιο, σας παρακαλούμε θερμά να επικοινωνήσετε με το γραφείο πολιτιστικού τουρισμού, “Somewhere we Know, προκειμένου να σας ενημερώσουν για όλες τις λεπτομέρειες της κράτησής σας.

Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται:

·         το κόστος της διαμονής για 2 διανυκτερεύσεις,

·         ο φόρος διαμονής για 2 διανυκτερεύσεις,

·         κόστος πούλμαν για τη μεταφορά Αθήνα – Καλαμάτα – Αθήνα,

·         50€ για κάθε άτομο για συμμετοχή στα γενικά έξοδα της συνέλευσης,

·         έντυπο υλικό, λεύκωμα «ΑΕΝΑΩΣ».

Με την παρούσα επιστολή σας καλούμε να παρακολουθήσετε τις εργασίες της 15ης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», είτε με φυσική παρουσία, είτε με διαδικτυακή συμμετοχή μέσω της πλατφόρμας ZOOM,  κάνοντας κλικ στο πεδίο «Θα Συμμετέχω» και συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής, για τον τρόπο συμμετοχής σας. Σε περίπτωση φυσικής παρουσίας σας παρακαλώ θερμά να συμπληρώσετε και τα σχετικά πεδία διαμονής σας που εμφανίζονται στο επόμενο βήμα.

Σας παρακαλούμε θερμά, προκειμένου να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στην 15η Γενική Συνέλευση, αλλά και για να προβούμε έγκαιρα σε όλες τις απαραίτητες κρατήσεις, καθώς τα δωμάτια ανά ξενοδοχείο θα δοθούν με βάση τη σειρά εκδήλωσης ενδιαφέροντος:  

  • να καταβάλετε προκαταβολή 30% έως την Παρασκευή 08 Ιουλίου 2022.
  • και να εξοφλήσετε το υπόλοιπο 70% έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022.

Συγκεκριμένα τα ποσά προς κατάθεση είναι τα παρακάτω:

·         στην κατηγορία τιμών 1: το ποσό προκαταβολής ανέρχεται σε 50€/άτομο (100€ το ζευγάρι). Το υπόλοιπο προς εξόφληση ανέρχεται σε 115€/άτομο (230€ το ζευγάρι). Το ποσό της προκαταβολής για το μονόκλινο ανέρχεται σε 60€ (υπόλοιπο 135€).

·         στην κατηγορία τιμών 2 : το ποσό προκαταβολής ανέρχεται σε 55€/άτομο (110€ το ζευγάρι). Το υπόλοιπο προς εξόφληση ανέρχεται σε 125€/άτομο (250€ το ζευγάρι). Το ποσό της προκαταβολής για το μονόκλινο ανέρχεται σε 65€ (υπόλοιπο 155€).

·         στην κατηγορία τιμών 3 (Pharae Palace): το ποσό προκαταβολής ανέρχεται σε 60€/άτομο (120€ το ζευγάρι). Το υπόλοιπο προς εξόφληση ανέρχεται σε 140€/άτομο (280€ το ζευγάρι). Το ποσό της προκαταβολής για το μονόκλινο ανέρχεται σε 80€ (υπόλοιπο 180€).

·         στην κατηγορία τιμών 3 (Elite Resort): το ποσό προκαταβολής ανέρχεται σε 65€/άτομο (130€ το ζευγάρι). Το υπόλοιπο προς εξόφληση ανέρχεται σε 150€/άτομο (300€ το ζευγάρι). Το ποσό της προκαταβολής για το μονόκλινο ανέρχεται σε 85€ (υπόλοιπο 200€),

Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την ακυρωτική πολιτική:

·         για ακυρώσεις έως τις 30 Αυγούστου υπάρχει χρέωση 30% του συνολικού ποσού.

·         για ακυρώσεις από τις 31 Αυγούστου και μέχρι την αναχώρηση για τη Γενική Συνέλευση υπάρχει χρέωση 100% του συνολικού ποσού.

·         σε περίπτωση ακύρωσης λόγω ασθένειας του μέλους του Διαζώματος με covid-19, μπορεί να κρατηθεί το ποσό για μελλοντική χρήση σε οποιαδήποτε υπηρεσία από το γραφείο Somewhere we know εντός 12 μηνών (κράτηση ξενοδοχείου, εισιτηρίων, ενοικίαση αυτοκινήτου, συμμετοχή σε εκδρομή κ.α.). 

Όλες οι πληρωμές και οι κρατήσεις θα γίνουν απ’ ευθείας προς το γραφείο “Somewhere we know” (http://somewhereweknow.com/).

Για τη διευκόλυνσή σας σας παραθέτουμε τους τραπεζικούς λογαριασμούς  του γραφείου “Somewhere we know”, και παρακαλείσθε να αναγράφετε το όνομα σας στο καταθετήριο:  

Τράπεζα Πειραιώς (ΚΟΥΡΑΦΑ Ι & Π & Γ ΟΕ)
Αριθμός Λογαριασμού: 5080-072588-187
IBAN: GR20 0172 0800 0050 8007 2588 187

EUROBANK (ΚΟΥΡΑΦΑ Ι & Π & Γ ΟΕ)
Αριθμός Λογαριασμού:  0026.0323.61.0200595378
ΙΒΑΝ: GR27 0260 3230 0006 1020 0595 378

  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η απόφασή μας για την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης στην Καλαμάτα και την Αρχαία Μεσσήνη απορρέει από την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του Διαζώματος να τιμήσουμε τον σπουδαίο Καθηγητή Αρχαιολογίας και Αντιπρόεδρο του Σωματείου, κ. Πέτρο Θέμελη και το έργο του για την ανάδειξη και προστασία των μνημείων της Αρχαίας Μεσσήνης.

Το κύριο μέρος των εργασιών μας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022 στην Καλαμάτα στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, όπου θα παρουσιάσουμε τον ετήσιο απολογισμό της δράσης του Σωματείου μας και θα διερευνήσουμε τις προοπτικές που ανοίγονται για το επόμενο έτος.

Επίσης, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουμε στο φουαγιέ του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας τα εγκαίνια της έκθεσης «ΑΕΝΑΩΣ», η οποία  μέσα από φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό θα μας ταξιδέψει στο πολυετές ταξίδι του κ. Θέμελη στον επιβλητικό αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Την επιμέλεια της έκθεσης ανέλαβε εθελοντικά η κα Κασσιανή Μπένου και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εικαστικό Εργαστήρι της Κ.Ε. “ΦΑΡΙΣ”του Δήμου Καλαμάτας και τον Διευθυντή του Τομέα Εικαστικών, κ. Παναγιώτη Λαμπρινίδη. Την όμορφη αυτή βραδιά θα κλείσει το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με ένα μαγικό χορευτικό δρώμενο, σε επιμέλεια της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας, κ. Λίντας Καπετανέα.

Στο πλαίσιο αυτό δημιουργούμε ένα φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο «ΑΕΝΑΩΣ», σε επιμέλεια της γραφίστριας και μέλους του Διαζώματος, κ. Βάσως Αβραμοπούλου, (εταιρεία Α4 art design) με φωτογραφικό υλικό από το πολυετές ταξίδι του κ. Θέμελη για την ανάδειξη και προστασία του Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης. Το συντονισμό της έκδοσης έχει αναλάβει η κα Μαρία Κουρασάνη. 

Επιπλέον, το βράδυ του Σαββάτου σχεδιάζουμε μία σπουδαία συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης με την παρουσίαση δύο πρωτότυπων έργων που συνέθεσαν προς τιμήν της Αρχαίας Μεσσήνης και του Πέτρου Θέμελη. Το πρώτο από αυτά συνέθεσαν ο συνθέτης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διαζώματος, κ. Γιώργος Κουρουπός μαζί με την ποιήτρια, κ. Ιουλίτα Ηλιοπούλου και έχει τίτλο «Η ΣΤΟΑ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ, Μια καντάτα για την αρχαία Μεσσήνη». Το δεύτερο έργο συνέθεσαν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, κ. Στάθης Γυφτάκης μαζί με τον κ. Peter Huby και έχει τίτλο «Ο ΘΕΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ». 

Τέλος, το πολύ όμορφο αυτό τριήμερο θα κλείσει, την επόμενη ημέρα, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, όπου ο καθηγητής, κ. Πέτρος Θέμελης, θα μας ξεναγήσει στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. 

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας σας επισυνάπτω το πρόγραμμα της Συνέλευσης, όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα (βλ. εδώ). Στις ενημερωτικές επιστολές που θα ακολουθήσουν θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά την ημερήσια διάταξη της 15ης Γενικής Συνέλευσης και τις διαδικαστικές λεπτομέρειες. 

  • ΓΕΥΜΑΤΑ και ΔΕΙΠΝΑ

 Το Σάββατο, το «ΔΙΑΖΩΜΑ», κατά τη διάρκεια των εργασιών της Γενικής μας Συνέλευσης, θα προσφέρει σε συνεργασία με τοπικούς φορείς ένα Catering, το οποίο θα περιλαμβάνει καφέ, αναψυκτικά και τοπικά μικροεδέσματα. Επιπλέον, το βράδυ του Σαββάτου, μετά το πέρας των Συναυλιών στο αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, θα παραθέσουμε catering για τα μέλη και τους προσκεκλημένους μας.

 Τέλος, την Κυριακή μετά την ξενάγησή μας θα προσφερθεί σε όλους από το «ΔΙΑΖΩΜΑ» ένα μικρό σνακ με τοπικές γεύσεις.

Καθώς η Καλαμάτα φημίζεται για την τοπική κουζίνα και τον πλούσιο πρωτογενή της τομέα, σας προτείνουμε στον ελεύθερό σας χρόνο να ανακαλύψετε τα παραδοσιακά ταβερνάκια της πόλης.

 ΥΛΙΚΟ – ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Όλα τα μέλη θα βρείτε στα δωμάτιά σας τους σάκους με το υλικό της Γενικής Συνέλευσης. Όσα μέλη είστε ταμειακώς εντάξει μέσα στο σάκο θα έχετε και τη διαπίστευσή σας. Τα υπόλοιπα μέλη θα παραλάβετε τη διαπίστευσή σας το Σάββατο πριν την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης. Ο σάκος θα περιλαμβάνει όλο το ενημερωτικό υλικό, καθώς και μικρές εκπλήξεις. Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι οι διαπιστεύσεις θα είναι απαραίτητες το Σάββατο κατά τη διάρκεια του τελετουργικού και των εργασιών της Γενικής μας Συνέλευσης.

Για κρατήσεις – δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε  στις κ.κ. Μαρία Κοντογεώργη και Ζέτα Κουράφα, υπεύθυνες του γραφείου “Somewhere we Know” (Τηλ: 211 4113224, email: [email protected]). Τέλος, οι άνθρωποι του Διαζώματος (Τηλ: 210 82 54256-7) θα είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία χρειαστείτε.

Φιλικά,

Σταύρος Μπένος