Καλαμάτα: Από την Ανασυγκρότηση στην Πρωτοπορία
Όταν η καινοτομία συναντά την αγάπη για τον τόπο: Η επιτυχία της Εβροφάρμα φωτίζει τον Έβρο
Να σας τα πούμε; Τα Διαζωματικά Κάλαντα και το Ημερολόγιο Εκδηλώσεων για το 2025
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο διαγωνιστικό μέρος του προγράμματος «Ακούμε τους Νέους 2025»
«ΕΒΡΟΣ-ΜΕΤΑ». Ξεκινά η υλοποίηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης του Έβρου
Παρακολουθήστε εδώ την ομιλία-παρουσίαση του κ. Κ.Μπολέτη
Bodossaki Lectures on Demand
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ
Τίτλος:
Σύγχρονες τεχνικές στην τεκμηρίωση και αναστήλωση των αρχαίων μνημείων
Ομιλητής:
Μπολέτης Κωνσταντίνος
Γλώσσα:
Ελληνική
Ημερομηνία:
27/09/2015
Διάρκεια:
21:29
Εκδήλωση:
Η΄ Γενική Συνέλευση του Σωματείου “Διάζωμα”
Διοργανωτής:
Σωματείο “Διάζωμα”
Χώρος:
Ξενοδοχείο “Γαλήνη” (Καμένα Βούρλα) – Πολιτιστικό Κέντρο Ορχομενού
Μπολέτης Κωνσταντίνος
Αρχιτέκτων
Ο Κωνσταντίνος Μπολέτης είναι πτυχιούχος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και από το 1988 κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος Συντήρησης Μνημείων (Master of Arts, Institute of Advanced Architectural Studies του Πανεπιστημίου του York). Το 2012 ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή για το χορηγικό μνημείο του Θρασύλλου στο Διονυσιακό Θέατρο και αναγορεύθηκε διδάκτωρ του τομέα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων.
Από το 1988 έως το 2000 υπηρέτησε ως μελετητής και επιβλέπων μηχανικός στα αναστηλωτικά προγράμματα του αρχαίου Θεάτρου του Ιερού του Ασκληπιού στην Επίδαυρο υπό την διεύθυνση της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Επιδαύρου. Κατά το διάστημα 1993-95 συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Ελλάδος στις συναντήσεις του Ευρωπαϊκού Δικτύου αρχαίων Θεάτρων και Αμφιθεάτρων του Συμβουλίου της Ευρώπης οι οποίες κατέληξαν στην σύνταξη της Διακήρυξης της Εγέστης (Segesta Declaration) για την προστασία των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης. Από το 2000 εργάζεται στα προγράμματα αποκατάστασης του Διονυσιακού Θεάτρου, έχοντας παράλληλα αναλάβει τα καθήκοντα του συντονιστή του Τεχνικού Γραφείου Στήριξης της Επιτροπής Νοτίας Κλιτύος Ακροπόλεως, ενώ από το 2011 διατελεί και μέλος της ιδίας Επιστημονικής Επιτροπής. Έχει επίσης διατελέσει μέλος πολλών άλλων Επιστημονικών Επιτροπών του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων (Θέατρα Δωδώνης, Λάρισας και Μεγαλοπόλεως, Καρθαία Κέας, Μαραθών κ.α.).
Στο ενεργητικό του περιλαμβάνεται η επιστημονική επιμέλεια εκθέσεων με θέματα τους αρχαίους θεατρικούς χώρους ή την αποκατάσταση και ανάδειξη μνημείων, καθώς και σχετικών εκδόσεων. Η αρχιτεκτονική έρευνα, η αναστήλωση και η προστασία των αρχαίων θεάτρων αποτελούν το κατ’ εξοχήν αντικείμενο των επιστημονικών του ενδιαφερόντων και δημοσιεύσεων. Έχει συμμετάσχει ως κύριος ομιλητής σε πολλές επιστημονικές συναντήσεις και συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.