Γρήγορη μετάβαση

Στ. Μπένος: «Το success story του Διαζώματος είναι ο Ορχομενός»

Σχετικά Θέατρα

Πηγή: siriosfm.gr

Η συζήτηση για την πορεία των έργων της ενοποίησης των Αρχαιολογικών χώρων που υλοποιούνται στο πλαίσιο του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2014 – 2020 και του προγράμματος Δημοσίων επενδύσεων και κυρίως η επίσπευση διαδικασιών που καθυστέρησαν την ομαλή εξέλιξή τους, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που συγκάλεσε, την Τρίτη, η δήμαρχος Ορχομενού, Βούλα Καράλη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν  εκτός από το κλιμάκιο του Διαζώματος  με επικεφαλής τον κ. Σταύρο Μπένο, συνοδευόμενο από τους συνεργάτες του Διαζώματος κ. Ελένη Ηλιοπούλου, πολιτικό μηχανικό και   κ. Δημήτρη Διαμαντόπουλο,  αρχιτέκτονα,  οι πρώην δήμαρχοι Κώστας Ξηρογιάννης, Λουκάς Υπερήφανος και Γιώργος Ζυγούρης, ο π. Χαράλαμπος Χατζηχαραλάμπους,  εφημέριος του Ιερού Ναού της Παναγίας Σκριπούς, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ορχομενού κ. Γιώργος Κραβαρίτης,  από την Θ’ Εφορία Αρχαιοτήτων η κ. Αλεξάνδρα Χαραμή και η κ. Κυριακή Καλλιγά, οι εκπρόσωποι της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  κ. Αμφιτρίτη  Αλημπατέ τ. δήμαρχος Ερέτριας και κ. Πένυ Γκάνη αρχαιολόγος – μουσειολόγος ως  επίσης και αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Ορχομενού και άλλοι συνεργάτες του Διαζώματος  που εργάστηκαν   για τις μελέτες  του έργου.

Καρπός της παραγωγικής συζήτησης υπήρξε το κοινό ενδιαφέρον για την απρόσκοπτη υλοποίηση του έργου-όραμα για το δήμο καθώς αναμένεται να συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική του Ορχομενού και στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου στην ευρύτερη περιοχή.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ξεπερνά το ποσό των 6 εκατ. ευρώ και πρόκειται για σύνολο έργων μελετημένων και απολύτως ώριμων.

Με αφορμή στη συνάντηση ο κ. Σταύρος Μπένος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Είναι πολύ σημαντικό που όλα τα έργα της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων, έχουν εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις. Σήμερα συζητήσαμε εξονυχιστικά όλες τις πτυχές, προκειμένου να μπούμε με μεγάλη ορμή και πολύ δυναμικά στην υλοποίηση αυτού του οραματικού έργου. Όταν έρχομαι στον Ορχομενό αισθάνομαι ότι έρχομαι στην πατρίδα μου. Έχω συνδεθεί τόσο πολύ με αυτό το έργο και με τους ανθρώπους του. Μα αυτό τον σπουδαίο τόπο και μια πόλη που σήκωσε στις πλάτες του το έργο. Το success story του Διαζώματος είναι ο Ορχομενός.»

Η δήμαρχος Ορχομενού εξήρε τις προσπάθειες του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ και των πρώην δημάρχων Ορχομενού Γιώργο Ζυγούρη, Κώστα Ξηρογιάννη και Λουκά Υπερήφανου, χαρακτήρισε κληρονομιά την ανάληψη της ευθύνης υλοποίησης του έργου και διαβεβαίωσε ότι μετά από την άμεση παρέμβαση της νέας δημοτικής αρχής και τη θετική έκβαση στο κρίσιμο θέμα των πράξεων αναλογισμού, που καθυστέρησαν και έθεσαν σε κίνδυνο την εξέλιξή του, το αρχαιολογικό πάρκο Ορχομενού μπορεί απρόσκοπτα να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς.

Μιλώντας στο ΣΕΙΡΙΟ fm, το πρωί της Τετάρτης, η κ. Καράλη εξέφρασε την αισιοδοξία  ότι δεν θα προκύψουν ανυπέρβλητα εμπόδια στην ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου θέτοντας ως χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης του, το τέλος της  θητείας της.