Γρήγορη μετάβαση

Σε εξέλιξη η διημερίδα “Η Τριλογία της Αθήνας: Ελευσίνα – Αθήνα – Λαύριο”

Σχετικά Θέατρα

Στην Ελευσίνα πραγματοποιείται η 5η Συνάντηση του Σωματείου “ΔΙΑΖΩΜΑ” με τα εταιρικά του μέλη

Toυ Δημήτρη Μπαλή

Από το Σάββατο ξεκίνησε και ολοκληρώνεται την Κυριακή η 5η Συνάντηση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» με τα Εταιρικά του μέλη, με κεντρικό θέμα της διημερίδας «Η Τριλογία της Αθήνας: Ελευσίνα – Αθήνα – Λαύριο».

Η επιλογή της Ελευσίνας συνδέεται με την προσπάθεια που καταβάλλεται από τους αρμόδιους φορείς και το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» για την υλοποίηση ενός ολιστικού προγράμματος για την Αττική. Στόχος του εγχειρήματος είναι η αποκατάσταση στη σύγχρονη εποχή, της λειτουργικής σύνδεσης που είχε η πόλη της αρχαίας Αθήνας με το Ιερό της Ελευσίνας, το Λαύριο με τα ορυχεία αργύρου, καθώς και με το επίνειό της, τον Πειραιά, τα οποία φώτιζαν το πολιτικό, πνευματικό, φιλοσοφικό, οικονομικό και εμπορικό μεγαλείο της αρχαίας Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάζονται τα προγράμματα που σχεδιάζουν από κοινού όλοι οι αρμόδιοι φορείς και το «ΔΙΑΖΩΜΑ» στην πόλη της Ελευσίνας, με στόχο την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξή της.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννης Ρέτσος, με ανακοίνωσή του επισήμανε: «Συζητήσαμε σήμερα στη Γ.Σ. των εταιρικών μελών του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ στην Ελευσίνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, πώς θα γεφυρωθεί πολιτισμός και τουρισμός, όχι ουτοπικά αλλά ρεαλιστικά, με επιχειρήματα, συντονισμό, συνέργιες και σχεδιασμό. Εγκαταλείποντας στερεότυπα του παρελθόντος, αγνοώντας συντεχνιακά συμφέροντα, συμφωνώντας στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και υιοθετώντας σύγχρονες πρακτικές ως προς τη φύλαξή τους, τη λειτουργία πωλητηρίων εντός αυτών, αλλά και χώρων εστίασης υψηλού επιπέδου. Επιπλέον, συζητώντας για την Αθήνα και το όραμα του Σταύρου Μπένου της «τριλογίας» Ελευσίνα-Αθήνα-Λαύριο, ανέφερα πως η σημερινή πρωτεύουσα, ήταν, είναι και πάντα θα είναι ταυτισμένη με τον πολιτισμό. Είτε μιλάμε για την αρχαία Αθήνα, είτε για την Αθήνα της κρίσης. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχει τις δυνατότητες να γίνει κέντρο σύγχρονου πολιτισμού. Αυτό μπορεί να της προσδώσει νέα ταυτότητα, καθιστώντας την επιτέλους σημαντικό και ανταγωνιστικό, διεθνή προορισμό City Break.»

Την Κυριακή παρουσιάζονται τα ολιστικά προγράμματα που υλοποιεί το Διάζωμα και όλοι οι αρμόδιοι φορείς (Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου, Αρχαιολογικό Πάρκο Ασκληπιείου Επιδαύρου, Πολιτιστική και Περιβαλλοντική Διαδρομή της Στερεάς Ελλάδας, Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη Ηρακλείου και Διαδρομή Σαντορίνης), με στόχο την ανάδειξη των μνημείων και τη συνάντησή τους με την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Διαβάστε το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική του έκδοση στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

Σε εξέλιξη η διημερίδα “Η Τριλογία της Αθήνας: Ελευσίνα – Αθήνα – Λαύριο” – news247.gr

diazoma220418