Γρήγορη μετάβαση

North Evia – Samos Pass: «Συνωστισμός» για επιδοτούμενες διακοπές σε Βόρεια Εύβοια και Σάμο – Πότε και πώς θα γίνουν οι νέες αιτήσεις

Πηγή: eleftherostypos.gr

Ανάρπαστα από την πρώτη στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα North Evia – Samos Pass έγιναν τα vouchers αξίας 150-300 ευρώ για επιδότηση διακοπών στη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο έως τις 31 Ιουλίου.

Γι’ αυτό οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη 2η φάση θα πρέπει να επιδείξουν ταχύτατα αντανακλαστικά ώστε να προλάβουν να πάρουν την πολυπόθητη άυλη κάρτα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στα πρώτα 20 λεπτά που άνοιξε χθες η πλατφόρμα, είχαν υποβληθεί περισσότερες από 2.000 αιτήσεις για τη Βόρεια Εύβοια και περισσότερες από 1.300 για τη Σάμο. Ενδεικτικό της ζήτησης είναι το γεγονός ότι στα πρώτα 45 λεπτά είχαν γίνει 4.000 αιτήσεις για τη Βόρεια Εύβοια και 2.500 για τη Σάμο, ενώ λίγο αργότερα η πλατφόρμα έκλεισε, καθώς συμπληρώθηκε ο αριθμός των αιτούντων (8.000 για τη Βόρεια Εύβοια και 4.000 για τη Σάμο).

Δικαιούχοι

Με τη συγκεκριμένη δράση, συνολικού προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ, περίπου 32.000 δικαιούχοι θα μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα ως κίνητρο για να επισκεφτούν τις δύο περιοχές, τονώνοντας τον τοπικό τουρισμό.

Σημειώνεται ότι από την πλατφόρμα vouchers.gov.gr οι δικαιούχοι μπορούν να εκδίδουν άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις δύο περιοχές. Μάλιστα, η δράση δεν έχει εισοδηματικά κριτήρια και, ως εκ τούτου, αίτηση για το North Evia – Samos Pass έχουν δικαίωμα να υποβάλουν όσοι πολίτες:

1 είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση του φορολογικού έτους 2020 και

2 δεν είναι δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο:

* του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022,

* του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ 2022 και της δράσης «Τουρισμός για όλους» του υπουργείου Τουρισμού ή

* συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Επόμενες φάσεις

Η δεύτερη φάση αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί στο χρονικό διάστημα από 25-29 Ιουλίου και αφορά διακοπές που θα γίνουν στις δύο περιοχές έως και τις 31 Αυγούστου. Στη φάση αυτή θα διατεθούν 4.050 vouchers των 100 ευρώ και 2.025 κάρτες των 200 ευρώ.

Επειτα, θα ακολουθήσει η τρίτη φάση για διακοπές έως και τις 30 Σεπτεμβρίου και η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή από τις 25 έως και τις 31 Αυγούστου, οπότε και θα χορηγηθούν 7.300 άυλες κάρτες των 150 ευρώ και 3.650 κάρτες των 300 ευρώ.

Για την τέταρτη φάση η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου, οπότε και θα δοθούν 2.000 vouchers των 150 ευρώ και 1.000 των 300 ευρώ για όσους θέλουν να επισκεφθούν τη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο έως τις 31 Οκτωβρίου.

Διαδικασία

H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς για την υποβολή της αίτησης κάθε πολίτης χρειάζεται μόνο τους κωδικούς του στο Taxisnet και την επιβεβαίωση ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου και μιας διεύθυνσης e-mail. Ολα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Αναλυτικά:

* Ο πολίτης εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet.

* Αμέσως μετά, καταχωρίζει τα στοιχεία επικοινωνίας του, δηλαδή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, τα οποία στη συνέχεια πιστοποιεί μέσω υπερσυνδέσμου και κωδικού μίας χρήσης (OTP – One Time Password), αντίστοιχα.

* Στη συνέχεια, δηλώνει τον προορισμό της επιλογής του μεταξύ Σάμου και Βόρειας Εύβοιας.

* Κατόπιν δηλώνει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα ενεργοποιηθεί, εφόσον εγκριθεί, η άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα.

* Τέλος, ο πολίτης δηλώνει υπεύθυνα ότι δεν υπάγεται σε κάποια από τις εξαιρέσεις της δράσης και επιλέγει «Υποβολή», ολοκληρώνοντας τη διαδικασία κατάθεσης της αίτησης.