Γρήγορη μετάβαση

Μεσσηνία: 750 Ιταλοί μαθητές στην Αρχαία Μεσσήνη (βίντεο)

Σχετικά Θέατρα

Πηγή: eleftheriaonline.gr

 Περισσότεροι από 750 Ιταλοί μαθητές από κλασικά λύκεια της Ιταλίας ξεναγήθηκαν χθες το πρωί στην Αρχαία Μεσσήνη, στο πλαίσιο της συνεργασίας του σωματείου “Διάζωμα” με το ιταλικό πολιτιστικό σωματείο “Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στη Μεγάλη Ελλάδα” (FFMG – Festival della Filosofia in Magna Grecia).

Η ξενάγηση – που θα επαναληφθεί αυτή την Πέμπτη για άλλους 750 μαθητές από την Ιταλία και 30 ακόμα από το Αμστερνταμ της Ολλανδίας- περιλαμβάνει βιωματικού χαρακτήρα πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και δρώμενα, τα οποία σχεδίασε η επιστημονική ομάδα του FFMG.

Την ξενάγηση των μαθητών στην αγγλική γλώσσα ανέλαβαν 15 μαθητές του 4ου Λυκείου Καλαμάτας, το οποίο συμμετέχει στην εκπαιδευτική δράση του “Διαζώματος” με θέμα «Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα». Το συντονισμό της εκπαιδευτικής δράσης έχει η διευθύντρια του 4ου Λυκείου Καλαμάτας, Βασιλική Πανταζή.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ γίνεται για 5η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα, ενώ και πέρυσι 1.500 Ιταλοί μαθητές λυκείου ξεναγήθηκαν στην Αρχαία Μεσσήνη από μαθητές του 4ου Λυκείου Καλαμάτας.

Η Τζουζεπίνα Ρούσο, πρόεδρος του πολιτιστικού σωματείου “Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στη Μεγάλη Ελλάδα”, μιλώντας στην “Ε” είπε μεταξύ άλλων ότι, με την επίσκεψή τους σε αρχαιολογικούς χώρους μεταξύ 14 και 25 Μαρτίου, σε Αθήνα, Κόρινθο, Επίδαυρο, Δελφούς, Αρχαία Μεσσήνη και Λουτράκι, επιδιώκουν οι μαθητές να εξοικειωθούν με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και να αναπτύξουν βάσεις ουσιαστικής φιλίας με την Ελλάδα. Το Φεστιβάλ Φιλοσοφίας επιχειρεί «να ενώσει την πολιτιστική δράση με την εδαφική πραγματικότητα, μέσα από την ανακάλυψη και την αξιοποίηση του χώρου στον οποίο πραγματοποιείται», ώστε να ενισχύσει στους μαθητές την «αίσθηση του τόπου» (genius loci) και να συμβάλει στη μετάδοση της δυτικής φιλοσοφίας.

Η δράση στην Αρχαία Μεσσήνη υλοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Μπορείτε να δείτε το δελτίο τύπου και το πρόγραμμα, εδώ.

magna-grecia