Γρήγορη μετάβαση

Λέσβος: Μοντέλο Εύβοιας στα πυρόπληκτα Βατερά – Βρίσα – Σταυρό – Επίσκεψη Σ. Μπένου (βίντεο)

Πηγή: ert.news

Τις πυρόπληκτες περιοχές των Βατερών της Βρίσας, του Σταυρού και του Πολιχνίτου επισκέφτηκε ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας και πρόεδρος του Διαζώματος, Σταύρος Μπένος, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Βατερά με τους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί, ανακοινώθηκε η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανασυγκρότηση της ευρύτερης περιοχής των Βατερών, της σεισμόπληκτης Βρίσας, του Σταυρού και του Πολιχνίτου, στο οποίο θα προχωρήσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με την συνδρομή του κ. Μπένου.

Ο κ. Μπένος στις συζητήσεις του με τους τοπικούς φορείς τόνισε ότι “θέλουμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση αυτή και να δώσουμε μια νέα ευκαιρία στην περιοχή, μια νέα αναπτυξιακή πνοή μέσα από μια ανάπτυξη ολιστική και ανθρωποκεντρική, η οποία θα πατήσει πάνω σ’ ένα πολυεργαλείο, τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις, που θα δει όλες τις πτυχές της δημόσιας και της ιδιωτικής ζωής και θα τις κάνει ένα ενιαίο πρόγραμμα”.

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης σε δηλώσεις τους τόνισε: “Επισκεφτήκαμε όλες τις πληγείσες περιοχές ένα πρόγραμμα ανατάξεως όλες τις ευρύτερης περιοχής του Πολιχνίτου. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε δύο επίπεδα, το πρώτο που θα είναι άμεσο με αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, αλλά η επίσκεψη του κ. Μπένου μας βοήθησε να δούμε ολιστικά της ευρύτερη περιοχή”.

  • Πηγή: ert
  • Πηγή: ert
  • Πηγή: aeolos.tv

  • Aρχείο Διαζώματος
  • Aρχείο Διαζώματος
  • Aρχείο Διαζώματος
  • Aρχείο Διαζώματος
  • Aρχείο Διαζώματος
Δείτε ακόμη:

Μυτιλήνη: Επίσκεψη του επικεφαλής Ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας Στ. Μπένου στις πυρόπληκτες περιοχές – hellenic voice

Επίσκεψη Μπένου στις πυρόπληκτες περιοχές – aeolos.tv

Ο Σταύρος Μπένος σε Βρίσα – Βατέρα. Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης – lesvos.news.gr

Ο Σταύρος Μπένος σε Βρίσα και Βατερά μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη – aeolos.tv