Γρήγορη μετάβαση

Εφ. Ελευθερία: Ακούμε τους Νέους 2023 – Συναυλία με εμβληματικά έργα μουσικής δωματίου στην Αρχαία Μεσσήνη

πηγή: eleftheriaonline.gr

Συναυλία με εμβληματικά έργα μουσικής δωματίου με τους αναγνωρισμένους μουσικούς Νίκο Μάνδυλα (κορυφαίος Ά στα πρώτα βιολιά της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών) και Ηλία Σδούκο (κορυφαίος Ά στις βιόλες της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής) θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 8:30 μ.μ. στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης με ελεύθερη είσοδο.

Η συναυλία αποτελεί την κορωνίδα του προγράμματος “Ακούμε τους Νέους 2023” που υλοποιεί το Σωματείο “Διάζωμα” σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Τρίτο Πρόγραμμα και το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Κορίνθου, έχοντας ως στόχο να συστήσει νέους μουσικούς στο μελλοντικό τους κοινό.

Το πρόγραμμα αυτό εκπόνησε η πιανίστα Πόπη Μαλαπάνη. Κατόπιν διαγωνισμού που διεξήγαγε το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα, επιλέχθηκαν τρεις ταλαντούχες καλλιτέχνιδες, η Αριέτα Λιάτση στο βιολί, η Μαρία-Έλλη Πετρίδου στο τσέλο και η Αγγελική Γιαννοπούλου στο πιάνο, οι οποίες θα πραγματοποιήσουν πολλαπλές ατομικές συναυλίες και ηχογραφήσεις, όπως και η αποψινή της Αρχαίας Μεσσήνης.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το Σάββατο με αφορμή τη σημερινή συναυλία η κ. Μαλαπάνη απηύθυνε κάλεσμα στην εκδήλωση, ενώ ο διευθυντής του Ωδείου Στάθης Γυφτάκης ενημέρωσε ότι η Αγγελική Γιαννοπούλου την Κυριακή 30 Ιουλίου θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα σόλο πιάνο στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου. Ο κ. Γυφτάκης εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του να συνεργάζεται με την Πόπη Μαλαπάνη, του οποίου υπήρξε μαθήτρια.

Εκ μέρους του Καλογεροπούλειο Ιδρύματος Κορίνθου η πρόεδρος του Μαρία Χρισταρά εξέφρασε την ικανοποίηση της τόσο για την υλοποίηση του προγράμματος, όσο και για την συγκυρία να διοργανωθεί η εν λόγω συναυλία στην Αρχαία Μεσσήνη.

Τέλος από την πλευρά του ο πρόεδρος του σωματείου “Διάζωμα” Σταύρος Μπένος δήλωσε ευτυχής ως μέλος της συγκεκριμένης παρέας, “μίας παρέας γεμάτης ενέργειας και με όνειρα”. “Σπεύδω να σας πω οτι το Διάζωμα επιδιώκει μόνο την αποκατάσταση μνημείων αλλά και την σύνδεσης τους με την πραγματική οικονομία και με τη σύγχρονη δημιουργία”.