Το Ίδρυμα Μποδοσάκη παρουσιάζει το Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνία των Πολιτών στην Ελλάδα
Η κλιματική κρίση στο επίκεντρο της 7ης συνάντησης του Άνω Διαζώματος
«ΔΕΣΜΟΙ. Χαρτογραφώντας ιστορίες που μας συνδέουν με τον Έβρο» – Ένα νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τον Έβρο
3ο Διεθνές Συνέδριο Αρχαίας Ελληνικής και Βυζαντινής Τεχνολογίας
Passion/Πάθος: Το 4o Musikaloy Festival
Πηγή: insurance.world.gr
Του Γιάννη Ρούντου*
Διεθνής Ημέρα Μουσείων η 18η Μαϊου και αναλογίζομαι την περιπετειώδη πορεία των εκθεμάτων, μέχρι να βρουν τη θέση τους στα Μουσεία.
Ειδικότερα όσον αφορά στα Αρχαιολογικά Μουσεία (θαύμασα πρόσφατα και πάλι την εξαιρετική εργασία που έχει γίνει από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος στο Μουσείο των Δελφών), ο δρόμος αυτός είναι μακρύς: από τις ανασκαπτικές εργασίες, την αναγνώριση, αξιολόγηση, ανάταξη και αποκατάσταση των ευρημάτων μέχρι την έκθεσή τους.
Συνεπώς, με πολλή χαρά πληροφορήθηκα προσφάτως από τον επικεφαλής των εργασιών, ομότιμο καθηγητή Κλασσικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλη Λαμπρινουδάκη, το εξαιρετικό νέο της ανακάλυψης του τεμένους στη μητρική του Ασκληπιείου πόλη της Επιδαύρου, κοντά στο μικρό αρχαίο θέατρο.
Η χαρά είναι διπλή, διότι ένα μέρος της χορηγίας της Interamerican από την περίοδο 2015-2016, που είχα την ικανοποίηση να εισηγηθώ και να διαχειριστώ, θα κατευθυνθεί προς τη διαμόρφωση και λειτουργία σύγχρονου εργαστηρίου συντήρησης ευρημάτων του τεμένους. Το εργαστήριο αυτό πρόκειται να εγκατασταθεί σε χώρο παραδοσιακής απαλλοτριωμένης οικίας, στην περιοχή των ανασκαφών.
Πίσω από τα Μουσεία, λοιπόν, βρίσκεται ένας άλλος μεγάλος, θαυμαστός κόσμος πραγμάτωσης! Εν προκειμένω στην Επίδαυρο και με τη συμβολή – το σπουδαίο έργο του Σωματείου “Διάζωμα”.
*(Από τον λογαριασμό του Γιάννη Ρούντου στο linkedin)