Γρήγορη μετάβαση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΤΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

πηγή

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ επέλεξαν την πόλη της Άρτας για να πραγματοποιήσουν τις εργασίες της ΙΣΤ’ Γενικής Συνέλευσής τους κοντά στο φυσικό χώρο των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου.

Από την Πέμπτη 7 μέχρι την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 περιηγήθηκαν στα θέατρα της Ηπείρου προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά την πορεία των έργων και να συζητήσουν για την επόμενη μέρα του προγράμματος της Διαδρομής των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου.

Πρώτος σταθμός αποτέλεσε το Μικρό Θέατρο Αμβρακίας, όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν δια ζώσης την πρόοδο των εργασιών ανάδειξης- αποκατάστασης που έχουν επιτελεστεί τα τελευταία χρόνια και να ξεναγηθούν στο χώρο. Εντυπωσιασμένα από τη σημερινή του εικόνα δήλωσαν τα μέλη που είχαν επισκεφθεί το χώρο στο παρελθόν, ενώ όσοι βρέθηκαν σε αυτόν για πρώτη φορά, εξέφρασαν το θαυμασμό τους.

Ακολούθησε ξενάγηση στο ναό της Παναγίας Παρηγορήτισσας, που αποτελεί ένα ακόμη μνημείο-τοπόσημο της περιοχής. Με την ολοκλήρωση του πολιτιστικού αυτού περιπάτου, οι συμμετέχοντες εξήραν τον πλούτο του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης διατυπώθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για το μέλλον της Διαδρομής των αρχαίων θεάτρων αλλά και των μνημείων- πόλων της. Ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Μπένος εξέφρασε για μια ακόμη φορά την αμέριστη αγάπη του για την πόλη της Άρτας και δεσμεύτηκε για την υλοποίηση ολιστικών πολιτιστικών προγραμμάτων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η Προϊσταμένη της ΕΦΑ Άρτας
Βαρβάρα Ν. Παπαδοπούλου
Δρ Αρχαιολόγος