Γρήγορη μετάβαση

ΠΑΤΡΑ: Εντυπωσιασμένος ο Στ. Μπένος από το ‘Ρωμαϊκό Στάδιο’

Σχετικά Θέατρα

skaipatras.gr

12 Μαΐου 2015

Εντυπωσιασμένος έμεινε ο τ. Υπουργός Πολιτισμού Σταύρος Μπένος, επικεφαλής και εμπνευστής της πρωτοβουλίας – Κίνησης Πολιτών «Διάζωμα» από την εκδήλωση – δρώμενο που διοργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, στις 11 το πρωί της Τρίτης 12 Μαίου 2015 στον αρχαιολογικό χώρο του Ρωμαϊκού Σταδίου (ιπποδρόμιο) στον πεζόδρομο της Ηφαίστου.

dem-12052015

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαϊας και το «Διάζωμα», στο τμήμα της αρένας του μνημείου και είχε τίτλο «Υιοθεσία του Αμφιθεάτρου/Σταδίου Πατρών: Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα».

Όπως δήλωσε ο κ. Μπένος τέως υφυπουργός πολιτισμού και τέως Δήμαρχος της Καλαμάτας, είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι ένα τέτοιο σημαντικό αρχαίο μνημείο όπως είναι το Ρωμαικό στάδιο βρίσκεται μέσα στο αστικό ιστό της πόλης.

Ο κ. Σταύρος Μπένος που μάλιστα έκανε και μία ομιλία το βράδυ της Δευτέρας στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, συναντήθηκε και με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργο Αγγελόπουλο και την διευθύντρια της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Άλκηστη Σταθοπούλου, όπου συζήτησαν την συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και του Σωματείου «Διάζωμα» και τη δημιουργία νέων συνεργιών στο πλαίσιο της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Δυτικής Ελλάδας.

Επίσης αυτό που τονίστηκε είναι η ανάδειξη, η σύνδεση, η προσβασιμότητα και η ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων της Αχαΐας και της Ηλείας κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού καθώς και η περαιτέρω ανάδειξη των σημαντικών σημείων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

  • Διαβάστε το δημοσίευμα εδώ.