Ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», Σταύρος Μπένος στην πολιτιστική εκπομπή MARTilena
Κέρκυρα: Συνάντηση Δημάρχου με τον Στ. Μπένο και το “Διάζωμα” για Φεστιβάλ Κέρκυρας και “Πόλις”
Επίσκεψη του Προέδρου του “Διαζώματος” Σταύρου Μπένου στην Ήπειρο
Πολιτισμός και Βιώσιμη Ανάπτυξη: Ο Δήμαρχος Αρταίων συζητά με τον Σταύρο Μπένο
Δελτίο τύπου: Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Μονεμβασίτη ”Μίκης Θεοδωράκης. Χρονολόγιο”
Ηλεκτρονική έκδοση “zougla.gr”
Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011
Στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, η μη κυβερνητική οργάνωση ΕΛΙΞ συνεργάζεται φέτος για πρώτη φορά με τον Δήμο Μεγαλόπολης και υλοποιεί προγράμματα εθελοντικής εργασίας, με στόχο τη συντήρηση και αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου Μεγαλόπολης και του αρχαιολογικού χώρου.
Παράλληλα, η ΕΛΙΞ στη Μεγαλόπολη εγκαινιάζει τη συνεργασία της και με το σωματείο «Διάζωμα», το οποίο, στο πλαίσιο της σημαντικής πρωτοβουλίας του για την αναβίωση των αρχαίων θεάτρων της Ελλάδας και την επανένταξή τους στην κοινωνικό-πολιτιστική ζωή των πολιτών, υποστηρίζει τα προγράμματα εθελοντικής εργασίας και συμβάλει με ειδικούς επιστήμονες στη καθοδήγηση των εργασιών από τους εθελοντές.
Για τέσσερις εβδομάδες, 25 εθελοντές απ’ όλο τον κόσμο φιλοξενούνται στο γυμνάσιο της Μεγαλόπολης και στον ελεύθερο χρόνο τους έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, την ιστορία του και φυσικά τους φιλόξενους κατοίκους του.