Γρήγορη μετάβαση

Το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» σε διάσκεψη κορυφής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» έλαβε πρόσκληση  από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  Αντόνιο Ταγιάνι, να συμμετέχει σε διάσκεψη υψηλού επιπέδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 στις 15:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) στο Ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το θέμα της διάσκεψης είναι «Πολιτιστική Κληρονομιά στην Ευρώπη: συνδέοντας το παρελθόν με το μέλλον» (πρόγραμμα).

Η διάσκεψη τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συνδιοργανώνεται από την Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Στόχος της συνάντησης αυτής είναι να έρθουν σε επαφή πολιτικοί ηγέτες, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και πολιτιστικοί φορείς, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις με άξονα τις ακόλουθες τρείς ενότητες:

  • Πολιτιστική κληρονομιά και ευρωπαϊκότητα
  • Διατήρηση και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς
  • Καινοτομία και οικονομικές δυνατότητες της πολιτιστικής κληρονομιάς

Η διοργάνωση αυτή προσφέρει μια θαυμάσια ευκαιρία να παρουσιαστεί η Κίνηση Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ»  ως αυθεντικός εκφραστής των ευρωπαϊκών πολιτικών για τον πολιτισμό, οι οποίες έχουν στο επίκεντρο τις συνέργειες καθώς και την ανάδειξη των μνημείων σε πρωταγωνιστές της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Το Σωματείο θα εκπροσωπήσει ο  πρόεδρος του Διαζώματος, κ. Σταύρος Μπένος και η ομιλία του εντάσσεται στην πρώτη ενότητα της διάσκεψης.

Την Ελλάδα, θα εκπροσωπήσουν ακόμη η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λυδία Κονιόρδου και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, κ. Δημήτρης Παντερμαλής.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα προβληθεί video παραγωγής του Διαζώματος που αποτυπώνει με αυθεντικό τρόπο το κοινό πνευματικό και προγραμματικό υπόβαθρο του Σωματείου με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διάσκεψη μέσω live streaming στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

Ζωντανή μετάδοση διάσκεψης,

αλλά και να  διαβάσετε σχετικά δημοσιεύματα στους ακόλουθους συνδέσμους:

Πολιτιστική κληρονομιά: Συνέδριο του ΕΚ για την ευαισθητοποίηση των πολιτών – europarl.europa.eu

Βρυξέλλες: Συνέδριο για την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης – .philenews.com

Mια ιδιαίτερη στιγμή για το ΔΙΑΖΩΜΑ – Economia

Μεσσηνία: Το «Διάζωμα» στην Ευρωβουλή – EΡΤ

De6RRpEX4AARe6y