Γρήγορη μετάβαση

Το όνειρο μας για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Λάρισας παίρνει σάρκα και οστά

Σχετικά Θέατρα

27 Oκτωβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 υπεγράφη η σύμβαση για την ανάθεση της μελέτης αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της Λάρισας. Τη μελέτη ανέθεσε το «ΔΙΑΖΩΜΑ» στους μελετητές κ.κ. Δημήτριο Καραγκούνη, αρχιτέκτονα – τμηματάρχη έργων και μελετών, Νικόλαο Χατζηδάκη, αρχιτέκτονα, Ισίδωρο Πλακωτάρη, αρχιτέκτονα, Ελένη – Αθηνά Αγγέλη, αρχιτέκτονα, Χρήστο Καρναβέζο, πολιτικό μηχανικό και Στυλιανή Μπλάντα, τοπογράφο μηχανικό Α.Τ.Ε.Ι. – συντηρήτρια αρχαιοτήτων. Το κόστος της ανάθεσής της ανέρχεται στις 150.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και θα καλυφθεί από τη χορηγία του Ιδρύματος Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, το οποίο και ευχαριστούμε θερμά, καθώς και από δωρητές – χορηγούς του Σωματείου.

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» ευχαριστεί θερμά την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και ιδιαίτερα την προϊσταμένη της, κα Σταυρούλα Σδρόλια και τον αρχιτέκτονα – τμηματάρχη έργων και μελετών της Εφορείας, κ. Δημήτριο Καραγκούνη, την αρχαιολογική κοινότητα και τον αρχαιολόγο, κ. Τζαφάλια Αθανάσιο, τους πολίτες της Λάρισας, καθώς και τα μέλη του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» που κατοικούν στη Λάρισα.

Τέλος, ξεχωριστές ευχαριστίες εκφράζουμε στο Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Απόστολο Καλογιάννη και στον Περιφερειάρχη, κ. Αγοραστό Κωνσταντίνο, οι οποίοι συνδυαστικά με τα προγράμματά τους και την αγάπη τους για την πόλη τους και το θέατρο στήριξαν και στηρίζουν το κοινό μας όραμα για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Λάρισας.

Διαβάστε περισσότερα στoυς σύνδεσμους παρακάτω:
(http://www.larissa-dimos.gr/new/index.asp?cat=121&itm=11340 )

(http://www.ert.gr/xekinai-meleti-gia-tin-apokatastasi-tou-archeou-theatrou-tis-larisas/ )

(http://www.larissanet.gr/2016/10/25/xekinaei-i-meleti-gia-to-archaio-theatro-larisas/ )

(http://www.larissa-theatre.com/nea/)