Καλαμάτα: Από την Ανασυγκρότηση στην Πρωτοπορία
Όταν η καινοτομία συναντά την αγάπη για τον τόπο: Η επιτυχία της Εβροφάρμα φωτίζει τον Έβρο
Να σας τα πούμε; Τα Διαζωματικά Κάλαντα και το Ημερολόγιο Εκδηλώσεων για το 2025
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο διαγωνιστικό μέρος του προγράμματος «Ακούμε τους Νέους 2025»
«ΕΒΡΟΣ-ΜΕΤΑ». Ξεκινά η υλοποίηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης του Έβρου
Η ολοκλήρωση της μελέτης για το «Αρχαιολογικό Πάρκο στον Ορχομενό Βοιωτίας», που ανατέθηκε το 2012 από το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ στον αρχιτέκτονα Δημήτρη Διαμαντόπουλο και τους συνεργάτες του, δημιούργησε μια αντίληψη προσανατολισμένη στο δρόμο της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης για την αγροτική κωμόπολη της Βοιωτίας.
Λίγα χρόνια μετά και καθώς είναι σε εξέλιξη η πρώτη φάση υλοποίησης της μελέτης «Αναβάθμιση αρχαιολογικού χώρου Ορχομενού Βοιωτίας και αποκατάσταση αρχαίου θεάτρου στο πλαίσιο δημιουργίας του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού» , η οποία και χρηματοδοτήθηκε με προϋπολογισμό 2.001.690,61€ από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η πρώτη τουριστική επένδυση στην πόλη είναι γεγονός.
Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας αμιγούς τουριστικής επιχείρησης στην ιστορική πόλη ανήκει στον κ. Κ. Τσαμπά, που προχώρησε στη μετατροπή μιας υπάρχουσας διώροφης κατοικίας σε ξενώνα σε συνεργασία με το τοπικό γραφείο Texniko Grafeio 34 που ανέλαβε την απαιτούμενη μελέτη.
Το ΔΙΑΖΩΜΑ καλωσορίζει την πρωτοβουλία αυτή που φανερώνει πως σταδιακά με την αγάπη της τοπικής κοινωνίας οικοδομείται η νέα πολιτιστική ταυτότητα του Ορχομενού και ένα δίκτυο ευημερίας για την ευρύτερη περιοχή.
Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:
Ο Ορχομενός αποτελεί έναν από τους επτά κόμβους πολιτιστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος της «Διαδρομής Φύσης και Πολιτισμού της Στερεάς Ελλάδας». Το «Αρχαιολογικό Πάρκο στον Ορχομενό της Βοωτίας» είναι το αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα επανασυστήσει τον Ορχομενό στην τουριστική οικονομία. Οι προσπάθειες για την οικοδόμηση του ολιστικού προγράμματος ανάπλασης της περιοχής του Ορχομενού οργανώνονται μέσα από τη δημιουργία μιας πυκνής τουριστικής ζώνης τεραστίου ιστορικού ενδιαφέροντος: το επιβλητικό μυκηναϊκό ταφικό μνημείο, που μας είναι γνωστό ως ο θησαυρός του Μινύα, το ελληνιστικό θέατρο του 4ου π.Χ. αιώνα και τον βυζαντινό ναό της Παναγίας της Σκριπούς, του 9ου αιώνα. Αυτή η σπάνια συνύπαρξη είναι μοναδική και η ανάδειξή της θα επιτρέψει τη σύνδεση του Ορχομενού με ένα δίκτυο ευημερίας μέσα από τέσσερα στάδια που περιλαμβάνουν: α) την εξασφάλιση υποδομών (αρχαιολογικών και υποδομών λειτουργίας), β) την υλοποίηση του marketing και των ψηφιακών δράσεων του προγράμματος, γ) τη συμμετοχή της επιχειρηματικότητας στη Διαδρομή μέσω ενός Συμφώνου Ποιότητας και δ) τη διακυβέρνηση του προγράμματος.
Διαβάστε στη συνέχεια σχετικό δημοσίευμα :