Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο διαγωνιστικό μέρος του προγράμματος «Ακούμε τους Νέους 2025»
«ΕΒΡΟΣ-ΜΕΤΑ». Ξεκινά η υλοποίηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης του Έβρου
ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΤΑ: Επελέγη ο ανάδοχος για τον νέο μεγάλο οδικό άξονα Στροφυλιά – Ιστιαία
ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΤΑ: Ξεκίνησε η αναδάσωση με μαύρη πεύκη για το Νέο Δάσος στην περιοχή αρμοδιότητας του Δασαρχείου Λίμνης
Το Ίδρυμα Μποδοσάκη παρουσιάζει το Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνία των Πολιτών στην Ελλάδα
Πηγή: Epirus.post
Τη δημοπράτηση του έργου της παράκαμψης του Αρχαιολογικού Χώρου της Νικόπολης ενέκρινε στην συνεδρίαση της 27ης Μαΐου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Έτσι ξεκινάει ένα από τα πιο σημαντικά έργα, όχι μόνο για την Πρέβεζα αλλά και για ολόκληρη την Ήπειρο, η υλοποίηση του έργου της Εισόδου της Πρέβεζας. Η Πρέβεζα αποκτά είσοδο ευρωπαϊκής πόλης με έναν σύγχρονων προδιαγραφών τετράιχνο δρόμο, με 2 βοηθητικούς και από τις δύο πλευρές, με τρεις ισόπεδους κι έναν ανισόπεδο κόμβο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ Στράτος Ιωάννου δήλωσε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά, διότι έφτασε η στιγμή που οι πολίτες της Πρέβεζας θα δουν να συντελείται μια μεγάλη θετική αλλαγή. Επιτέλους, η Πρέβεζα θα αποκτήσει μια είσοδο όπως της αξίζει. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο έργο, προϋπολογισμού πάνω από 20 εκ ευρώ μαζί με τις απαλλοτριώσεις και συνοδά έργα που θα γίνουν στην περιοχή και που είναι από μόνα τους σημαντικά.
Με το έργο αυτό, ο αρχαιολογικός χώρος της Νικόπολης ενοποιείται, καθώς θα πάψει να περνάει από μέσα η εθνική οδός, που ήταν απαράδεκτο. Τα έργα που έχουν γίνει καθώς και αυτά που είναι σε εξέλιξη, όπως η αποκατάσταση και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Νικόπολης, η ανάδειξη του αρχαίου Σταδίου και της Βασιλικής Αλκίσωνος, η κατασκευή χώρου υποδοχής στον αρχαιολογικό χώρο κ.α, θα δώσουν νέα πνοή στον αρχαιολογικό χώρο. Επίσης, και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, η ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου αποτελεί και προϋπόθεση για την υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας της Νικόπολης στο Διεθνή Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, ανοίγοντας ρεαλιστικά μια σημαντική προοπτική για τη Νικόπολη, τους πολίτες της Πρέβεζας και όλους τους Ηπειρώτες.
Ο κ. Ιωάννου συμπλήρωσε: «Eίμαι πολύ χαρούμενος γιατί παρά τις δυσκολίες που συναντήσαμε, τόσο με την εκπόνηση των μελετών όσο και με την ίδια τη διαδικασία να περάσει από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, όπου πήγα ο ίδιος για να το υποστηρίξω, αλλά και με τις αναβολές των δικαστικών αποφάσεων λόγω του κορονοϊού, φτάσαμε στη δημοπράτηση του έργου. Ευχαριστώ πολύ τον περιφερειάρχη κ. Αλ. Καχριμάνη που έδωσε όλο τον εαυτό του για να προχωρήσει αυτό το έργο.
Είμαι, λοιπόν, υπερήφανος που το πετύχαμε, ένα πολύ σημαντικό έργο για την Πρέβεζα και ολόκληρη την Ήπειρο.»