Γρήγορη μετάβαση

«Παίζω και μαθαίνω για το αρχαίο θέατρο» : Οι μαθητές/τριες του 6ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης έμαθαν για το αρχαίο θέατρο … παίζοντας

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε στο 6ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης, την Τετάρτη 8/6/2022, η δράση «Παίζω και μαθαίνω για το αρχαίο θέατρο» από την κα Αθηνά Πουρσαϊτίδου, ΜΑ Αρχαιολόγο-Μουσειοπαιδαγωγό και Αρωγό μέλος του Σωματείου «Διάζωμα».

Παρούσα στην υλοποίηση ήταν και η κ. Μαίρη Μπελογιάννη, φιλόλογος, δρ. Αρχαιολογίας και υπεύθυνη για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Διαζώματος.

Η κ. Πουρσαϊτίδου σχεδίασε τη δράση στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικού προγράμματος «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα», ως μια πρόταση για τους εκπαιδευτικούς των Νηπιαγωγείων και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού (Α’ Β’), που επιθυμούν να μυήσουν τους μαθητές/τριές τους στο αρχαίο θέατρο.

Η προϊσταμένη του 6ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης, κα Κατερίνα Χαρίτου εκδήλωσε ενδιαφέρον προκειμένου να υλοποιηθεί η δράση στο σχολείο, στην οποία συμμετείχαν 13 μαθητές/τριες και η εκπαιδευτικός κα Ελευθερία Μαλισιόβα.

Οι μαθητές/τριες με παιγνιώδη και δημιουργικό τρόπο γνώρισαν τα μέρη του αρχαίου θεάτρου, τον θεό Διόνυσο και τις γιορτές που γίνονταν προς τιμήν του και στο πλαίσιο των οποίων διδάσκονταν οι τραγωδίες και οι κωμωδίες, τον ρόλο των προσωπείων και την κωμωδία «Ειρήνη» του Αριστοφάνη. Στο τέλος της δράσης οι μαθητές/τριες πήραν ως ενθύμιο την εικόνα της Ειρήνης που ζωγράφισαν κι έναν έπαινο για την παρακολούθηση της δράσης.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες δράσεις από μαθητές στη σελίδα Generation D.