Το Ίδρυμα Μποδοσάκη παρουσιάζει το Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνία των Πολιτών στην Ελλάδα
Η κλιματική κρίση στο επίκεντρο της 7ης συνάντησης του Άνω Διαζώματος
«ΔΕΣΜΟΙ. Χαρτογραφώντας ιστορίες που μας συνδέουν με τον Έβρο» – Ένα νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τον Έβρο
3ο Διεθνές Συνέδριο Αρχαίας Ελληνικής και Βυζαντινής Τεχνολογίας
Passion/Πάθος: Το 4o Musikaloy Festival
Το 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα της πολιτιστικής κληρονομιάς ταξίδεψε και φέτος για τρίτη χρονιά στην ιστορία μέσα από τη μελέτη των αρχαίων θεάτρων της Ελλάδας. Μετά το θέατρο του Ελευθερέως Διονύσου και το θέατρο του Θορικού στη Λαυρεωτική, με οδηγούς τις δράσεις «Ας υιοθετήσουμε ένα αρχαίο θέατρο» και «Μαθητές ξεναγούν μαθητές», φέτος ταξίδεψε στο παρελθόν «υιοθετώντας» το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης.
Οι δέκα μαθητές της Γ’ γυμνασίου με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους συγκέντρωσαν υλικό για το θέατρο της Δωδώνης και το Μαντείο, ταξινόμησαν, μελέτησαν τις πληροφορίες, και εκφράστηκαν δημιουργικά εκπονώντας λογισμικό παρουσίασης. Τέλος παρουσίασαν την έρευνά τους και την εργασία τους στους συμμαθητές τους της Γ΄ τάξης. Μέσα από αυτή τη δράση ήρθαν σε επαφή με τους αδιάψευστους μάρτυρες της υλικής και πνευματικής μας κληρονομιάς, τα αρχαία θέατρα, συνειδητοποιώντας την επικαιρότητα και τη διαχρονική τους αξία. Δείτε την εργασία των μαθητών, εδώ!
Στην παραπάνω αξιέπαινη προσπάθεια συνέβαλαν ακόμη η κ. Α. Γκάρτζιου-Ταττή, τ. καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ο κ. Λ. Πόλκας, Συντονιστής και Υπεύθυνος παιδαγωγικής ευθύνης. Η προγραμματισθείσα επίσκεψη στο θέατρο της Δωδώνης δεν κατέστη δυνατή λόγω της πανδημίας και έχει προγραμματιστεί να γίνει την επόμενη χρονιά. Τη δράση πλαισίωσαν οι φιλόλογοι Ελένη Τσαούση και Γούναρη Μαρινέττα.
Μπορείτε να επισκεφτείτε την Generation d και να δείτε το δελτίο τύπου και άλλες δράσεις του σχολείου!