ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΤΑ: To Μέγαρο Μουσικής στη Βόρεια Εύβοια – «Οι Γέφυρες της Μουσικής». Συνοπτικός απολογισμός
Megaron Plus: «Οι εκπλήξεις. Η αποκάλυψη και ανάδειξη του Μεγάλου Θεάτρου της Νικόπολης» – Τρίτη 18.02.2025 Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», Σταύρος Μπένος στην πολιτιστική εκπομπή MARTilena
Κέρκυρα: Συνάντηση Δημάρχου με τον Στ. Μπένο και το “Διάζωμα” για Φεστιβάλ Κέρκυρας και “Πόλις”
Επίσκεψη του Προέδρου του “Διαζώματος” Σταύρου Μπένου στην Ήπειρο
Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI Act), έρχεται να θέσει ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για την ανάπτυξη και χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στόχος του κανονισμού είναι να διασφαλίσει ότι τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης αναπτύσσονται και χρησιμοποιούνται με τρόπο που σέβεται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, την ασφάλεια και τις αξίες της Ε.Ε.
Ο κανονισμός ακολουθεί μια προσέγγιση ρύθμισης των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης με βάση τους κινδύνους που προκύπτουν από αυτά για την κοινωνία και τους ανθρώπους. Χωρίζει τα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης σε 5 κατηγορίες, ανάλογα με το επίπεδο κινδύνου που ενέχουν:
Κατηγορίες συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης:
Ο κανονισμός θέτει διαφορετικές απαιτήσεις συμμόρφωσης για κάθε κατηγορία συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης. Για παράδειγμα, τα συστήματα υψηλού κινδύνου θα πρέπει να πληρούν αυστηρές απαιτήσεις πριν εισέλθουν στην αγορά της ΕΕ, ενώ τα συστήματα χαμηλού κινδύνου θα έχουν λιγότερες απαιτήσεις.
Είναι σημαντικό οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις που αναπτύσσουν ή χρησιμοποιούν συστήματα τεχνητής νοημοσύνης να αξιολογήσουν σε ποια κατηγορία ανήκουν τα συστήματά τους και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν την συμμόρφωσή τους με τον κανονισμό.
Βήματα για τη συμμόρφωση ενός οργανισμού:
Χιώτης Χρήστος
Υπεύθυνος Ψηφιακών Εφαρμογών Σωματείο “ΔΙΑΖΩΜΑ”