Γρήγορη μετάβαση

Ο Αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Μεσσήνης μέσα από έναν ολοκαίνουριο αρχαιολογικό οδηγό

Σχετικά Θέατρα

Ένας νέος αρχαιολογικός οδηγός για την Αρχαία Μεσσήνη κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις ΚΑΠΟΝ με συγγραφέα τον Ομότιμο Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, αναστηλωτή της Αρχαίας Μεσσήνης και Αντιπρόεδρο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Πέτρο Θέμελη.

Η Αρχαία Μεσσήνη, χτισμένη στο νοτιοδυτικό τμήμα της Πελοποννήσου στους πρόποδες του όρους Ιθώμη, είναι σήμερα ένα σπουδαίο Αρχαιολογικό Πάρκο, που αναδεικνύει τη Μεσσηνία σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς της Ελλάδας. Στο μοναδικό αυτό Αρχαιολογικό Πάρκο, ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με το Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης, ένα από τα μεγαλύτερα του αρχαίου κόσμου, τον επιβλητικό οχυρωματικό περίβολο με τις πύλες και τους πύργους, το εντυπωσιακό Εκκλησιαστήριο, το Ασκληπιείο, το Ιερό της Αρτέμιδος, την περίτεχνη Κρήνη της Αρσινόης, το Γυμνάσιο, το Στάδιο, την Αγορά και πλήθος άλλων μνημείων. Ο άνθρωπος που από το 1986 μέχρι σήμερα έχει αφιερώσει όλη του τη ζωή στην ανασκαφή της Αρχαίας Μεσσήνης αναδεικνύοντάς τη σε ένα κορυφαίο Αρχαιολογικό Πάρκο βραβευμένο από την Europa Nostra, είναι ο κ. Πέτρος Θέμελης.

Στην νέα αυτή έκδοση ο Αρχαιολογικός χώρος της Μεσσήνης παρουσιάζεται με εποπτικό τρόπο από τον ίδιο τον ανασκαφέα και αναστηλωτή του και προσφέρεται στον επισκέπτη η δυνατότητα να γνωρίσει την ιστορία της πόλης αλλά και να περιηγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο, στις οχυρώσεις, στο Θέατρο, στην Αγορά και στα ιερά της, στο εντυπωσιακό Στάδιο, στο Γυμνάσιο, στην Παλαίστρα, αλλά και στην περιοχή των ταφικών μνημείων. Παράλληλα, μέσα από την αναδρομή στην ιστορία των ερευνών και την ανάδειξη του μνημειακού συνόλου, προβάλλεται η σημασία της αμφίδρομης σχέσης κοινού και μνημείων.

Ο αρχαιολογικός οδηγός έχει εκδοθεί και στα αγγλικά.

Mπορείτε στη συνέχεια να διαβάσετε σχετικό δημοσίευμα:

Νέος αρχαιολογικός οδηγός για την Αρχαία Μεσσήνη από τον Πέτρο Θέμελη – messinialive.gr