Το Ίδρυμα Μποδοσάκη παρουσιάζει το Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνία των Πολιτών στην Ελλάδα
Η κλιματική κρίση στο επίκεντρο της 7ης συνάντησης του Άνω Διαζώματος
«ΔΕΣΜΟΙ. Χαρτογραφώντας ιστορίες που μας συνδέουν με τον Έβρο» – Ένα νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τον Έβρο
3ο Διεθνές Συνέδριο Αρχαίας Ελληνικής και Βυζαντινής Τεχνολογίας
Passion/Πάθος: Το 4o Musikaloy Festival
Πηγή: tv.star.gr
Για τα 35 έργα Φωτοδότες που αφορούν τον πολιτισμό και τον τουρισμό στη Βόρεια Εύβοια, το πρόγραμμα “Στηρίζουμε την Βόρεια Εύβοια” του Υπουργείου Παιδείας με επισκέψεις σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα, την εφαρμογή του σχεδίου για το Νέο Δάσος και τα κίνητρα που δίνει η κυβέρνηση για την αναγέννηση της περιοχής μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης, Σταύρος Μπένος.
Κάποια από τα έργα Φωτοδότες είναι η δημιουργία μουσείου Ρητίνης στους Κουρκουλούς, τουριστικό καταφύγιο στις Ροβιές, τουριστικό και αλιευτικό καταφύγιο στο Πευκί, σημαντική επένδυση για τον ιαματικό τουρισμό – ευεξία στην Αιδηψό, φύτευση πυρίμαχων δένδρων στις Γούβες κ.α.
Η πρώτη είδηση που έκανε γνωστή ο Σταύρος Μπένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star είναι οι δράσεις που ετοιμάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Η μεν πρώτη θα οργανώσει ένα δρώμενο με ανθρώπους από την περιοχή, το οποίο θα ονομάσει “ Ήχοι του Δάσους”. Το δε Φεστιβάλ προγραμματίζει να δημιουργήσει ένα παράρτημα στην Βόρεια Εύβοια και από τον Ιούνιο μήνα να φέρει στην Αιδηψό τις πρώτες ταινίες. Ρόλο θα έχει και το Μέγαρο Μουσικής το οποίο προετοιμάζει από το φθινόπωρο σειρά δράσεων με γνωστούς μουσικούς καλλιτέχνες, όπως τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Δήμητρα Γαλάνη.
Ένα σημαντικό κίνητρο που θα φέρει νέους το καλοκαίρι στους δύο δήμους είναι ότι εξετάζεται να τους δοθεί ένα επίδομα των 150 ευρώ. Στόχος είναι αυτά τα χρήματα να δαπανηθούν σε καταστήματα από τον χώρο της εστίασης και του εμπορίου.
Ο κος Μπένος μίλησε για το Νέο Δάσος στη Βόρεια Εύβοια, στο οποίο συμμετέχει το Τμήμα Ιστορίας του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Το πρώτο θα εκπονήσει την μελέτη αναδάσωσης και το δεύτερο την μελέτη για την οικονομική διαχείριση του Δάσους.
Τέλος ανακοίνωσε το Πρόγραμμα “Φροντίδα” που αφορά τους ρητινοσυλλέκτες και θα εξατομικεύει τα χαρακτηριστικά και τις επιθυμίες τους, αν οι ίδιοι το επιθυμούν, ώστε όταν θελήσουν να ακολουθήσουν μία νέα επαγγελματική κατεύθυνση να έχουν από την Επιτροπή την τεχνοκρατική και οικονομική στήριξη.