Γρήγορη μετάβαση

«Μια ζωή Ευρώπη» – ομιλία του προέδρου του Διαζώματος στο διήμερο σεμινάριο της ΕΟΚΕ

Ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κος Σταύρος Μπένος, είχε την τιμή να συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στο διήμερο σεμινάριο που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ), στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2018 στην Αίγλη Ζαππείου. Tο σεμινάριο είχε τον γενικό  τίτλο Reasserting Europe’s values- «Επαναβεβαιώνοντας τις αξίες της Ευρώπης».

Στο 12ο σεμινάριο μέσων ενημέρωσης της κοινωνίας των πολιτών,  ειδικοί επιστήμονες, ερευνητές δημοσιογράφοι και πολιτικοί, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των ευρωπαϊκών εκλογών, συζήτησαν τις προκλήσεις και τα φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη Ευρώπη καθώς και την ανάδειξη του δυναμικού ρόλου που μπορεί να αναπτύξει η κοινωνία των πολιτών σε αυτό το πλαίσιο.

Ο κ. Μπένος στην ομιλία του με θέμα, «Μια ζωή Ευρώπη – A lifetime of European Values» αναφέρθηκε στο Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 8ης Σεπτεμβρίου 2015, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα τεράστιο οπλοστάσιο του πνευματικού κεφαλαίου της Ευρώπης, που δείχνει το δρόμο προς τη διαχείριση του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού αποθέματος της Ευρώπης, αλλά προσφέρει ακόμη τον επιχειρησιακό βραχίονα, που είναι το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Αμέσως μετά, ο κος Μπένος ξεδίπλωσε τη συσσωρευμένη  εμπειρία που αποκόμησε μέσα από τρείς μεγάλους σταθμούς της δημόσιας ζωής του: α) την ανασυγκρότηση της πόλης της Καλαμάτας μετά τον ισχυρό σεισμό του 1986, β) τη δημιουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και τέλος γ) την κίνηση πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ», αναλύοντας παράλληλα το συσχετισμό αυτών με το αξιακό φορτίο που έχει κληροδοτήσει η Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΚΕ κος Λούκα Ζαγιέ, μίλησε για την αναγέννηση της Ευρώπης, ένα όραμα, που συμπυκνώνεται στη λέξη «REUnnaissance» που μπορεί να υλοποιηθεί μέσα από  τις «αξίες και την τεχνολογία». Στο πάνελ των ομιλητών της πρώτης ημέρας των εργασιών ήταν ο  Αναπλ. Υπουργός Εξωτερικών, κος Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κος Γ. Μαρκοπουλιώτης κ.α. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε η αντιπρόεδρος της ΕΟΚΕ κα Ιζαμπέλ Κάνιο Αγκιλάρ.

Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά δημoσιεύματα και ανακοινώσεις στους παρακάτω συνδέσμους:

Ευχαριστήρια επιστολή της Isabel Caño Aguilar

Επαναβεβαιώνοντας τις αξίες της Ευρώπης…ενόψει ευρωεκλογών -κέρδος

Επαναβεβαιώνοντας Τις Αξίες Της Ευρώπης…Ενόψει Ευρωεκλογών -analitis.gr