Ένα συμβολικό έργο του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας ξεκινά
Δελτίο Τύπου: Έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων Μνημονίου Συνεργασίας με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ολιστικού προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της πόλης
Δελτίο Τύπου: Τριλογία της Αττικής – «Κυκλικές» Παρουσιάσεις – Πρώτη Συνάντηση
Δελτίο Τύπου: Έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων Μνημονίου Συνεργασίας με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ολιστικού προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης της πόλης
Ευδόκιμος Φρέγκογλου στο NaftemporikiTV: Σωματείο “ΔΙΑΖΩΜΑ” – πολίτες για τα αρχαία θέατρα
Πηγή: https://www.larissanet.gr/
Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, συζητήθηκε στην 1η συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), για το 2021, η επικαιροποιημένη μελέτη πρόσβασης κοινού και Α.Μ.Ε.Α. στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.
Η μελέτη υποστηρίχθηκε από τους κ. Δημήτριο Καραγκούνη, Αρχιτέκτων Μηχανικό, προϊστάμενο του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών και την κα Ανθή Τσιτσά, Πολιτικό Μηχανικό, εκ μέρους της αναδόχου εταιρείας Φορέας Ε.Ε., με την παρουσία της κας Σταυρούλας Σδρόλια, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.
Για την επίτευξη πρόσβασης στο χώρο προτείνεται η κατασκευή μεταλλικού κλιμακοστασίου, ανόδου και καθόδου, με επίστρωση των πλατύσκαλων και πατημάτων από κατάλληλη ξυλεία.
Η κλίμακα θα κατασκευαστεί νοτιοανατολικά του θεάτρου σε σημείο που δεν εμποδίζει την θέαση από την οδό Βενιζέλου, και στη θέση της ήδη υπάρχουσας προσωρινής κλίμακας. Αποτελείται από τον χώρο υποδοχής κοινού επί της οδού Βενιζέλου, την κλίμακα δύο κλάδων με ενδιάμεσα και ακραία κιγκλιδώματα, ενώ για την πρόσβαση Α.Μ.Ε.Α. προβλέπεται η εγκατάσταση κινητού αμαξιδίου το οποίο θα κινείται στην ανατολική πλευρά του κλιμακοστασίου.