Γρήγορη μετάβαση

Κομοτηνή: To “ΔΙΑΖΩΜΑ” πηγαίνει Μέγαρο προβάλλοντας την Περιφέρεια Αν.Μ.Θράκης – ΕΡΤ

Στόχος μας τώρα να διερευνήσουμε πώς θα πλαισιώσουν αυτό το πρόγραμμα οι επιχειρηματίες της περιοχής, πώς θα οργανώσουν αυτόν το λεγόμενο συνεργατισμό”, τόνισε ο Πρόεδρος του «Διαζώματος» μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανοίγουν ένα νέο κύκλο ομιλιών για το έτος 2018, με τίτλο: «Λεωφόροι Ανάπτυξης & Πολιτισμού». Κατά τη διάρκεια των φετινών τριών διαλέξεων κορυφαίοι αρχαιολόγοι θα παρουσιάσουν το πανόραμα των μνημείων που βρίσκονται κατά μήκος τριών μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας μας: της Εγνατίας Οδού, της Ολυμπίας Οδού και της Νέας Οδού. Οι κ.κ. Διαμαντής Τριαντάφυλλος, Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων, Λάζαρος Κολώνας, Επίτιμος Γενικός Διευθυντής Αρχαιοτήτων και Ροζίνα Κολώνια, τέως Έφορος Αρχαιοτήτων θα φωτίσουν τα μνημεία όλων των περιόδων που περιβάλλουν τους αυτοκινητοδρόμους, ξεκινώντας από τους προϊστορικούς χρόνους.

Στόχος του φετινού κύκλου ομιλιών είναι να τονιστεί η συμβολή των αυτοκινητοδρόμων στην ανάδειξη του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής, αλλά και η σύνδεση των μνημείων με την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η πρώτη διάλεξη του κύκλου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 19:00 μ.μ. στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Ομιλητής θα είναι ο κ. Διαμαντής Τριαντάφυλλος, Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων. Μετά το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει ένα μουσικό οδοιπορικό στην ανθρωπογεωγραφία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με οδηγό τον κ. Θανάση Γκαϊφύλλια και την παρέα του.

Μπορεἰτε να διαβάσετε αλλά και να ακούσετε το πλήρες δημοσίευμα της Μ. Νικολάου στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

Κομοτηνή: To “Διάζωμα” πηγαίνει Μέγαρο προβάλλοντας την Περιφέρεια Αν.Μ.Θράκης – ert.gr