Γρήγορη μετάβαση

Η τετάρτη διάλεξη στο Μέγαρο Μουσικής με τίτλο: «Η Τριλογία της Αθήνας: Ελευσίνα – Αθήνα – Λαύριο»

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ολοκληρώνουν τον χειμερινό κύκλο εκδηλώσεων για το έτος 2019 την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 και ώρα 19:00 μ.μ. στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα) με την τέταρτη διάλεξη: «Η Τριλογία της Αθήνας: Ελευσίνα – Αθήνα – Λαύριο».

Η «Τριλογία της Αθήνας» είναι ένας ισχυρός αφηγηματικός ιστός που συνδέει τρεις πόλεις της Κλασσικής Αθήνας: το άστυ, την Αθήνα και δύο περιφερειακούς δήμους, τον Θορικό, το σημερινό Λαύριο, και την Ελευσίνα. Στόχος μας είναι η Αθήνα και η Αττική να γίνουν ένας αυτόνομος ταξιδιωτικός προορισμός, μέσα από ένα σχέδιο Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης.

Στη παραπάνω εκδήλωση δύο σπουδαίοι ομιλητές θα μας ξεδιπλώσουν το αφήγημα τους για τον πόλο του Λαυρίου. Ο Θορικός είναι ο δήμος μιας εξαιρετικά σημαντικής δραστηριότητας: εκεί είναι τα ορυχεία μολύβδου και αργύρου, που έχουν ιδιαίτερο τεχνολογικό και οικονομικό ενδιαφέρον.  Το Λαύριο μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε και να σκεφτούμε την Κλασική Αθήνα στην μεγάλη κλίμακα.  Επιπλέον, το νεότερο Λαύριο σώθηκε εν μέσω της χειρότερης κρίσης της ιστορίας του, στις αρχές της δεκαετίας 1990. Η αυτοδιοίκηση, οι εργαζόμενοι της πόλης σε συνεργασία με μία μεγάλη ομάδα καθηγητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, συνέλαβαν την ιδέα μετατροπής της καταστροφής της αποβιομηχάνισης σε δημιουργία πολιτισμού και τεχνολογίας. Αυτό το Λαύριο, της τεχνολογίας, έρευνας, εκπαίδευσης και αρχαιολογίας γίνεται ένας από τους ισχυρούς πόλους στο μεγάλο δίκτυο της Αττικής.

Στην τέταρτη εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

  •  κ. Ανδρέας Καπετάνιος, Αρχαιολόγος και επίκουρος καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου», «Χθόνιος μόχθος: οι άνθρωποι και η γη του αρχαίου Λαυρίου»
  • κ. Νίκος Μπελαβίλας, Αναπληρωτής καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου, «Το Λαύριο των δύο εποχών: ένα πετυχημένο πείραμα είκοσι χρόνων»

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και μετά το πέρας της εκδήλωσης, η Παιδική-Νεανική Χορωδία Δήμου Λαυρεωτικής, την οποία θα συνοδεύσει η Ορχήστρα Νέων Λαυρίου, θα παρουσιάσει υπό τον μαέστρο Ευτύχη Ζαρμπ, σε μεταγραφή του ίδιου, αγαπημένα τραγούδια των Χατζιδάκι, Σαββόπουλου, Λάγιου και Θεοδωράκη.

Προλογίζει  ο Πρόεδρος του Διαζώματος κ. Σταύρος Μπένος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το site του Megaron Plus ή να δείτε το παρακάτω βίντεο:

Σας ενημερώνουμε ότι η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για την έγκαιρη διασφάλιση δελτίων εισόδου μπορείτε μέχρι την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019  να επικοινωνήσετε στο Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» – κα Κατερίνα Αβραμοπούλου / 210 82 54 256.

Τέλος, θα διατεθούν και από το Μέγαρο Μουσικής δελτία προτεραιότητας, των οποίων η διανομή αρχίζει στις 5:30 μ.μ. την ημέρα της εκδήλωσης, Πέμπτη 13 Ιουνίου στο κεντρικό κτίριο.