Γρήγορη μετάβαση

Δελτίο τύπου: Η πρώτη συνάντηση…

Με τη ματιά στραμμένη στη διοργάνωση των εκδηλώσεων που θα πλαισιώσουν τις εργασίες της 13ης Γενικής Συνέλευσης του Διαζώματος, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, η πρώτη συνάντηση εργασίας στο γραφείο του Καθηγητή Αρχαιολογίας και Αντιπροέδρου του Διαζώματος, κ. Πέτρου Θέμελη, παρουσία του προέδρου του Διαζώματος, κ. Σταύρου Μπένου και τη συμμετοχή ομάδας εθελοντών.

Η 13η Γενική Συνέλευση, το ανώτατο όργανο του Διαζώματος, θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβρη του 2020 στην Καλαμάτα και στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Η Συνέλευση είναι αφιερωμένη στον σπουδαίο Αρχαιολόγο της χώρας και Διευθυντή του Προγράμματος Ανασκαφής και Αναστήλωσης της Αρχαίας Μεσσήνης, κ. Πέτρο Θέμελη. Τον περασμένο Ιούνιο, μάλιστα, ο Καθηγητής Πέτρος Θέμελης, έλαβε μια ακόμη πολύ σπουδαία διάκριση, αυτή τη φορά από τη Europa Nostra και την Κομισιόν, με το βραβείο στην κατηγορία “Dedicated Service”. Πρόκειται για τη διεθνή αναγνώριση της αφοσίωσής του και αφιέρωσης της ζωής του στο ανασκαφικό έργο για την αναστήλωση της Αρχαίας Μεσσήνης..

Το κύριο μέρος των εργασιών της Συνέλευσης του Διαζώματος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 03 Οκτώβρη 2020 στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου ELITE στην Καλαμάτα, ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια της έκθεσης «ΑΕΝΑΩΣ» προς τιμήν του κ. Θέμελη, στο Φουαγιέ του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Επιπλέον, το κοινό θα έχει τη χαρά να απολαύσει ένα νέο ντοκιμαντέρ που θα αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της αέναης προσφοράς του κύριου Θέμελη στην πορεία εξέλιξης, αποκάλυψης και ανάδειξης του αρχαιολογικού και οικολογικού πάρκου της Μεσσήνης, από το 1986 ως σήμερα, που η αναγεννημένη αρχαία Μεσσήνη συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάδειξη πλέον όλης της περιοχής σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό παγκοσμίως.

Για την προετοιμασία της έκθεσης, του ντοκιμαντέρ, της ιστοσελίδας και της σχετικής έκδοσης, συγκροτήθηκε ομάδα εθελοντών αποτελούμενη από τους, κ.κ.: Κασσιανή Μπένου (υπεύθυνη επικοινωνίας του ΕΜΣΤ), Βάσω Αβραμοπούλου, (γραφίστρια), Βαγγέλη Ευθυμίου (σκηνοθέτη), Στάθη Καλογερόπουλο (project manager ELEGRAD), Μαρία Κουρασάνη (Αρχαιολόγο), Κατερίνα Σέρβη (Αρχαιολόγο/storyteller) και Ξένια Χατζηαγγέλη (γραφίστρια).

Η αλλαγή νοοτροπίας, η διάθεση για σκληρή δουλειά, η υιοθέτηση διεθνών πρακτικών αλλά και η στήριξη της πολιτείας αποτελούν, σύμφωνα με τον Καθηγητή, βασικές παραμέτρους που βοήθησαν στην καθιέρωση της Μεσσηνίας ως αναγνωρίσιμου brand τουριστικού προορισμού σε ολόκληρο τον κόσμο. Με αυτά τα πρότυπα ως οπλοστάσιο τo 2020 έρχεται με τους καλύτερους οιωνούς και όλοι εμείς στο ΔΙΑΖΩΜΑ ανυπομονούμε να ζήσουμε τις μεταμορφωτικές εμπειρίες που θα μας χαρίσει και φέτος η κίνηση πολιτών ΔΙΑΖΩΜΑ.