Γρήγορη μετάβαση

Η «Πολιτιστική Διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου» στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού WTM στο Λονδίνο

Το διάστημα από τη Δευτέρα 04 έως και την Τετάρτη 06 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο η ετήσια Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού (World Travel Market, WTM), στην οποία για πρώτη φορά παρουσιάστηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου το καινοτόμο πρόγραμμα «Πολιτιστική Διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου». Ο τίτλος της συμμετοχής ήταν «Ήπειρος. Η πιο μικρή ήπειρος του κόσμου».

Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση (World Travel Market London), είναι ένα σπουδαίο γεγονός στον τομέα του Τουρισμού, όπου οι συμμετέχοντες έχουν μια εξαιρετική ευκαιρία να προβάλουν τα τουριστικά τους προϊόντα και να δουν αντίστοιχες δράσεις που γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησαν, η κ. Παναγιώτα Ναβρόζογλου, Περιφερειακή Σύμβουλος της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και η  κ. Ιουλία Μαρκούλα, Διευθύντρια  Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, ως επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση. Στην αποστολή συμμετείχε και το «ΔΙΑΖΩΜΑ», προκειμένου να αναδειχθεί η συμβολή του Σωματείου στο Πρόγραμμα, εκπροσωπούμενο από τα στελέχη του, κύριο Ευδόκιμο Φρέγκογλου και κυρία Κατερίνα Αβραμοπούλου.

Στο παραπάνω πλαίσιο, την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση στο εκθεσιακό κέντρο ExCeL, όπου έγινε παρουσίαση του προγράμματος από τους κ.κ. Ευδόκιμο Φρέγκογλου, υπεύθυνο  προγραμμάτων του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και Γεωργία Κιτσάκη, στέλεχος του Φορέα Διαχείρισης (DMO) της διαδρομής.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Φρέγκογλου αναφέρθηκε στη λειτουργία και τη συμβολή του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» στο σχεδιασμό και στην οικοδόμηση των ολιστικών προγραμμάτων πολιτιστικού τουρισμού, τις Πολιτιστικές Διαδρομές και τα Αρχαιολογικά Πάρκα και στη συνέχεια ανέλυσε τα τέσσερα βασικά βήματα οικοδόμησής τους.

Ακολούθως, η κ. Κιτσάκη αναφέρθηκε στην αποτελεσματική διαχείριση για τη βιωσιμότητα του προγράμματος, που μπορεί να υποστηριχθεί μέσα από την καθιέρωση και λειτουργία ενός κατάλληλου μηχανισμού οργάνωσης, διοίκησης και εποπτείας της διαδρομής, όπως είναι ο «Φορέας Διαχείρισης και Μάρκετινγκ Προορισμού»  της διαδρομής, η  Ήπειρος Α.Ε..  Τόνισε τέλος, το σημαντικό ρόλο που έχει η τοπική επιχειρηματικότητα στη διαδρομή, μέσα από νέες μορφές συμμετοχικής δράσης, όπως είναι το Cluster επιχειρήσεων και το Τοπικό Σύμφωνο Ανάπτυξης της Διαδρομής, το οποίο στηρίζεται στην εθελοντική συνεισφορά των τοπικών επιχειρήσεων, οργανισμών και φορέων που συμμετέχουν στη διαδρομή.

Να σημειωθεί, ότι η παρουσία του Διαζώματος στην WTM καλύφθηκε από τη χορηγία, που έχει διαθέσει στο ΔΙΑΖΩΜΑ το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση για την υποστήριξη των δράσεων που θα συνδράμουν στην εξασφάλιση της άρτιας λειτουργίας και βιωσιμότητας των προϊόντων Πολιτιστικού Τουρισμού.

Το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» εκφράζει την ικανοποίησή του για την συμμετοχή και ισχυρή παρουσία της «Πολιτιστικής Διαδρομής των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου» στη WTM και εύχεται να ακολουθήσουν και στο μέλλον ανάλογες αξιόλογες πρωτοβουλίες.

Δείτε στη συνέχεια σχετικό φωτογραφικό υλικό:

 

Δείτε στη συνέχεια σχετικά δημοσιεύματα:

H πολιτιστική διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων στο επίκεντρο της Περιφέρειας Ηπείρου – dytikesmaties.gr

Με αιχμή την Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων στο Λονδίνο – agon.gr